{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Rat u Afganistanu okrutniji od rata u Iraku"

F
28.9.2010. u 19:42
0
4
"Rat u Afganistanu okrutniji od rata u Iraku"
0
"Rat u Afganistanu okrutniji od rata u Iraku"
Barack Obama (Foto: AFP)
Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u intervju objavljenom u utorak da je rat u Afganistanu "okrutniji od onog u Iraku", ali da njegova strategija, koja je imala za cilj pojačanje trupa na terenu, "zasad nije propala".
Američki predsjednik je u kazao kako njegovi napori da se poboljša situacija u Afganistanu lagano donose plodove, dajući intervju časopisu Rolling Stones, koji je u junu prisilio generala McChrystala da napusti dužnost glavnog zapovjednika savezničkih trupa u Afganistanu objavivši njegove ne baš blage riječi o Obaminoj administraciji.

"To je jedna teška stvar, znao sam prije godinu dana da će to biti grubo i zamišljam da bih za godinu dana još uvijek smatrao da je to grubo i da je to zbrka", izjavio je on. "Također bih se složio u vezi s činjenicom da je rat u Afganistanu okrutniji od onog u Iraku."

"Postigli smo napredak formirajući sigurnosnu zonu oko Kandahara, ali nema sumnje da Kandahar još nije sigurno mjesto, kao što ni Mosul i Faluja nisu bili sigurni gradovi u nekim momentima rata u Iraku", kazao je on, prenosi AFP.

Govoreći o odlasku generala McChriystala, Obama je kazao da ga je njegovo otpuštanje "ražalostilo". Ali, dodao je on, "kada nekome povjeravam život 100.000 mladića i djevojaka, njegovo ponašanje mora biti primjerno".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: