Olakšano otpuštanje s posla
5
Radnicima u Sloveniji ukinute pauze
Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kako bi se tek provela BiH ako bi usla u EU-mož mislit!? :(
potrosile se pare ukradene od stedisa iz bivse juge, jugo trziste se smanjilo za plasiranje svoje robe, nema vise zivota na racun tudje grbace, svjetska recesija pritisla kreditiranje od evrope valja stegnuti kais
@communism ti bar znas,da ces dobro naplatiti i bez pauze
@communism Navedi u kojoj to zemlji EU je pauza placena ? Ja ne znam ni za jednu, a tamo gdje sam ja radnici se VEOMA ZACUDE kada im se kaze da su u Jugoslaviji radnici imali placen dnevni odmor.....
e zato vam ja cijeli dan ispijam kahvu po kafićima, bolje za marku lezat i posmatrat koke, nego za nekih 200-300 KM dušu ispustit!
bas me zanima dali ce sve ovo isto da vazi za svu onu silnu drzavnu administraciju i zaposlene po drzavnim institutima, bolnicama kojih by the way ima skoro ko u bosni... Slovenački \"kapitalističko-yugokomunistički\" ekonomski sistem je potpuno sličan sa Bosanskim \"mafijaško-yugokomunističkim\" kapitalizmom.
Ubrzo ce i kod nas traziti isto(na grbacu radnicima,ostali su svakako stalno na pauzi)
najbolje da uvedu šestu smjenu ovim novokomponovanim \"gazdicama\" vazda malo
ja kako znam kod nas u bosni se nikad nisu placale pauze, uvjek je bilo 7.5 sati
ispravak krivog navoda:) 1. zakon je trenutno u formi prijedloga 2. aktuelnim zakonom je regulisana placena pauza u trajanju od 30 minuta,novim zakonom se predvidja da se placena pauza regulise koliktivnim ugovorima tako da se prakticno nece nista promijeniti 3.novim zakonom se akcenat stavlja na ugovore o radu koji ce pomoci mladima da steknu sigurnost tako sto se umjesto ugovora na odredjeno uvodi ugovor na neodredjeno i to tri vrste a ugovor na odredjeno ostaje samo u iznimnim slucajevima (drzavni funkcioneri i sl)
@Syriza: Tesko da ce tebe neko od ove djece na kliksu shvatiti. To su vec programirana djeca koja vole puno da pricaju, ali uglavnom, ono sto im se kaze da pricaju ili ono sto procitaju na ovim kapitalistickim smecima od poratala. No, slovenci su jako pametan narod i ja vjerujem, koliko god se neoliberalni kapitalizam trudio da ih porobi, da ovaj zakon, ipak nece proci. @hase: Da, u Sloveniji postoji palcena pauza od 30 minuta, takodjer postoje jos dvije pauze od po 15 minuta koje mogu biti, ali ne moraju biti placene, kao u ostalom do skora vecini zemalja tzv. EU.
Zar imaju placenu pauzu . E koji je to luksuz . I to neki Zapad . Na zapadu se pauza ne placa pa ti mozes uzeti pauzu pola ili sat vremena
Sloveniju je vec odavno progutala neoliberalna neman, tako da ovo nije nista bilo neocekivano.
zato što su neki postavljali svoja leđa da bi imali pravo da uzmemo zraka. i nemoj replicirati sa nekim kapitalističkim bulšitima
Nisu im \"ukinute pauze\" , vec im nece biti placeno to 30 minuta koliko imaju pauze! Pa to je sasvim normalno, jer ti mozes to pola sata da iskoristis kako hoces ( u obavljanju privatnog posla,recimo). A i zasto bi ti neko platio pola sata kao da radis a ti zapravo sjedis na pauzi?!