U eksploziji ubijeno 8 osoba
78
Prvi put prikazane snimke Breivikovog napada u Oslu
Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da je musliman bio bi terosrista,, ovako je samo desnicar
...isti moj dečko...
@josilo džaba ti to...kome bolan,mi muslići smo ti ko crna rupa,ja daaavno prekino tumačiti i sada sebi za dušu budalešem pa mi lakše u pravom životu bude :),mi balkanci smo generalno neobrazovani i genetski isfrutrirani....
Kako su hude Bosnje glupe,kvocijent inteligencije nivoa sobne temparature. Naravno da ljudi bez definisane nacionalne svijesti, a i to malo nacionalne svijesti sto imaju im je definirano tudzom religijom,naravno da oni brkaju pojmove religije,ideja i nacije. Teroristi ETA,IRE, desnicari poput Breivika ,ljevi teroristi kao Brigade Rosse nemaju religijske ciljeve,nego nacionalisticke i ideoloske,zato nisu i ne mogu biti \'krscanski teroristi\' . Dok ciljevi islamskih terorista su iskljucivo religijski,kao naprimjer uspostava vjerske drzave,halifata i serijata,sve stvari baziranih na vjeri. Naprimjer turski Sivi Vukovi,su svi muslimani ali nisu islamski teroristi,nego desnicari,jer imaju desnicarske ciljeve,isto tako ni PKK niko nikada nije nazvao islamskim teroristima,jer to nisu,iako su svi muslimani.Muslimanske nacije su uglavnom kulturoloski i ideoloski zaostali za Zapadom. Zapad je ovo prosao za vrijeme Stogodisnjeg rata,nekih 500 godina unazad.
@Zivko Josilo da bogda , da smo ko oni talibani ti bi davno bio daleko od bosne negdje sto dalje kod polova otprilike.
joj koji ste vi napaćeni likovi, šta bezz veze pričate sve fola veliki hrvati, muslimani, srbi, sve mislioci 21-vijeka, posvetite se svojim problemima, vidite da jos malo pa ni hljeba nećemo imati, dokopali se interneta i sad sve filozofi, samo još da vas pozovu na onaj krug-sesiju 99.... odmorite malo tastaturu, obolit ćete gledajući u monitor, idite čistite što ste naacali, krčite njive, posadite koje drvo, koju sadnicu voćke, bit će vam bolje..... nako konktretno šta će vaš komentar promijeniti
Svi teroristi su .ovna.U bilo čije ime da rade to što rade.Uglavnom nepismene džukele ispranih mozgića koje razmišljaju .uzicom.Sve to treba pobiti na posebno surov način.
Pa ni oni bombasi samoubice ne ciljaju Jevreje vec Izraelce - okupatore. Pateticni mali SDP chmaru
I hajd sto je trebao pobit tih par stotina Bosnjaka u hrvatskoj SS diviziji Handzar, al trebao je pobiti komplet Smrdiju s obzirom da je komplet Smrdija bila Hitlerova kur.va, da je imala Der Serbische FreiwillingenKorps od 20.000 Smrda koji od Beograda napravise PRVI JudenFrei grad u vaskolikoj Evropi. Nedic, Ljotic, Mihajlovic, sve sami u antifasisti u \'\'okupiranoj\'\' Smrdiji...
Hasana muslimana niko nigdje ne proglašava islamskim teroristom ako postavi bombu kod muslimana zbog koje ti isti muslimani stradaju. Onda je Hasan terorista, a ne islamski terorista. A ako se Hasan musliman odluči da u ime islama oduzme živote ljudima neke druge vjere, onda je to islamski terorista.
Očito tebi nije jasno da Breivik ne može biti hrišćanski terorista jer on nije u ime hrišćanstva nišanio u ljude druge vjere. Nišanio je i pogodio hrišćane. Svoje. Tako da nema ama baš nikakvog smisla govoriti da je Breivik hrišćanski terorista. Da je Breivik u ime vjere pucao u budiste ili muslimane ili šintoiste, hinduse... onda je to hrišćanski terorista. Jasnije ? Znam da nije ali da ne kaže neko da ti nije pokušano razjasniti stvari. Sad, to što ti svojim niskim intelektom ne možeš shvatiti, je sasvim druga stvar,
jarane nije problem da li je proglasen teroristom ili ne vec ako je musliman u pitanju onda je ISLAMSKI TERORISTA a ako je hriscanin u pitanju onda je SAMO TERORISTA, ne HRISCANSKI TERORISTA, KONTAS?
Ja sam pratio ovo silom prilika ,zivim u Norveskoj.On je proglasen teroristom i sudilo mu se za terorizam.Medjutim ogromna je razlika ovo sudjenje njemu i da je nekim slucajem ovo bio Hasan iz Pakistana.Bez sumnje bi islam bio jako vezan za sve ,medjutim u njegovom slucaju se kriscanstvo uopste ne prikazuje kao neka veza sa njegovim terorizmom iako je on ,po meni dobro napucan odbranom Beca i opsadom Beca od Turaka ,cisti krscanski desni nacista .Medjutim kadija te sudi ,kadija te tuzi...Islo se na to da se proglasi neuracunljicim da bi Norvezani oprali sa sebe mrlje da im je zemlja puna neonacista i ostalih slicnih njemu.Da malo odete na njihove sajtove vidjeli bi da je vise mrznje u njima prema strancima nego sto se mi medjusobno mrzimo ..iako nisu nikada sa nikim pravo ratovali.Pustili su Svabe da udju pa su im taslacili zene na veliko , izbacili Zidove i ocistili Rome . Na jedan pametan nacin. Sigurno bi velika razlika bila da je bio musliman ,bez sumnje .
KRŠČANSKI TERORIST
Kada vidim ovog lika, inace krscanskog teroristu, odmah mi padne na pamet ampak. Ovaj lik predstavlja ozbiljan test za evropu.
Ovaj treba dozivotno u ludaru
Malo ih je pobio..malo