Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cekajte malo ljudi nije Ataturk tako pozitivna licnost. Covjek je bio vojnik koji se tako i ponasao u sadjestvu sa Englezima. I on je bio izdajica. Dobro je neko napravio poredjenje sa Staljinom. Unistio je dosta onoga sto je cinilo Islam. Mislim da ovdje jedino stoji komentar koji je iznio Reshad. Zavirite malo dublje u literaturu i ono sto se desavalo tada.
Treba tim turcima pojasniti i šta grobari pjevaju kad im dođu u Tursku na neku utakmicu.Sramota šta im u sred Istanbula pjevaju. http://www.youtube.com/watch?v=gGtRB4F7Rhs&feature=related
gj
ma tako i treba smece englesko sikter ...
A sto izdajica, pa primio ti je sve turke iz BiH nazad u otadzbinu...nemoj tako...sve ih skucio...sad kad sretnes slavensku facu u turskoj, u cudu se cudis, okle tebe, a ne zna beknuti srpski...a bre...kazu, nije multikulturalna, a svega ima, pa kurda najvise...a i srba cak...izdajica doduse. Kazu, ima ih vise no u Srbiji.
Onje samo Izdajica !
Otomani su razvaljeni samo zato sto su bili na strani njemacke i austrije u prvoj svjetskom ratu, Znaci razvalili su ih Englezi, koje su ovi potukli do nogu na Galipolju 1915. Kasnije su im englezi nametnuli vojno/masonski poredak koji i danas vazi. Ataturk, poznati mason, je napravio medvjedju uslugu Turcima, koji su s njim postali poslusni grmalj zapada, bez ikakve spoljne politike. \"Napad na Ataturka je napad na poredak Turske\" je jako dobro postavljena varijanta (preuzeta od Staljina) koja ima za svrhu razbijanje bilo kakve primisli o normalnom drustvu bez vojno/masonske kontrole. Umjesto miultikulturalne i muiltinacionalne imperije sada je pro-engleska vojna drzava Turskog naroda.
Tako se pravi drzava, a ne ko kod nas svaka susa i spadalo psuje svkome zivot i majku i oca.
Ata Bosnak, Na žalost, Alija je bio islamista a Ataturk sekularista. To je osnovna i najveća razlika. Nikada islamista ne može napraviti modernu državu a pogotovo ne u multinacionalnoj sredini. Zato nas je to koštalo tolikih života i materijalne štete.
Boravio sam u Turskoj. Licnost kao sto je Ataturk je potrebna i na ovim podrucjima. A sto se tice ovog bludnika,stara Srpska poslovica kaze \"ko ne postuje tudje,taj ne postuje ni svoje\"! Na zalost poneki moji sunarodnici su se udrekli ovog \"adeta\"!
Da je nas Alija bio kao Ataturk bogdom. Citajte historiju i vidjecete kako je covjek odbranio Tursku od drugih.
e da vi znate iz kakve je situacije ovaj cvjek izvukao turski narod nakon prvog svjetskog rata. ne postoji ni jedan slican primjer u proslosti covjecanstva da se je jedan narod iz gore situacije digao na noge i izborio za svoju slobodu nego sto su trci pod vodstvom mustafe.
Kakav Turska i bakraci, vidi nas majmuna...
Abuzenze, griješiš. Turski narod je duboko zahvalan i pun poštovanja do čovjeka koji ih je nakon poraza u prvom svjetskom ratu digao iz blata i vratio im državu i ponos.
koji totalitarci. nema zida u turskoj gdje nema ataturkove slike. Mi smo male mace sa Titom bili u poredjenju sa \"kapitalistima\" Turcima... Uzas...