|

Pronađena pisma s mecima za Montija i Berlusconija

Pronađena pisma s mecima za Montija i Berlusconija
0
F
FENA
16.12.2011. u 16:05
0
komentara
0

dijeljenja
Pronađena pisma s mecima za Montija i Berlusconija
Desetak pisama, naslovljenih na talijanskog premijera Marija Montija, njegovog prethodnika Silvija Berlusconija i direktore listova, pronađeno je u četvrtak navečer u jednoj pošti, objavili su mediji u petak.
Pisma bez markica su otkrivena u centru za razvrstavanje Lamezia Terme na Kalabriji, na jugu Italije, poslana su u ime "Pokreta oružanih proletera" (do sada nepoznate grupe), a sadržavala su prijetnje i uvrede političkim dužnosnicima i direktorima listova te zahtjeve za reviziju "protukriznog plana".

"Platit ćete nam. Napast ćemo vas i to će biti rat do smrti. Proklinjat ćete protukrizne mjere i krvlju ih platiti. Više nećete mirno spavati. Olova ne manjka, a eksploziv stiže zahvaljujući arapskim prijateljima", dodaje se u poruci.

Italija treba donijeti stroge protukrizne mjere, među njima, da se povisi dobna granica za penziju, povise porezi i druge nepopularne mjere.

Pismo poslano Montiju sadržavalo je metak kalibra 9 mm, a pismo Berlusconiju metak od 7,65 mm isto jednako kao i Pier-Luigiju Bersaniju, predsjedniku Demokratske stranke, glavne stranke talijanske ljevice, navodi agencija Ansa.

Pisma su poslana i ministrici rada i socijalnih poslova Elsi Fornero, predsjedniku demokršćana UDC-a Pieru Fernandu Casiniju i direktorima Corriere della Sera, La Repubblice i trojici direktora manjih desno orijentiranih dnevnih listova.

Prije četiri dana rimski gradonačelnik Gianni Alemanno je primio pismo s dva metka i jednu prijetnju smrću koje su potipisale nepoznate osobe koje su se predstavile kao "ćelija Crvenih brigada", prenosi Hina.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.