Otkrivena pisma s mecima upućena Montiju i Berlusconiju

F
FENA
16.12.2011. u 13:44
0
0
Otkrivena pisma s mecima upućena Montiju i Berlusconiju
0
Otkrivena pisma s mecima upućena Montiju i Berlusconiju Mario Monti
Desetak pisama s mecima, adresiranih na talijanskog šefa vlade Marija Montija, njegovog prethodnika Silvija Berlusconija i na direktore nekih novina, otkriveno je u četvrtak navečer u jednom poštanskom centru, objavili su u petak mediji.
Koverte bez poštanskih markica otkrivene su u trijažnom centru Lamezia Terme u Kalabriji, na jugu Italije.

Pisma upućena u ime "Pokreta naoružanih proletera", do sada nepoznate grupe, sadrže prijetnje i uvrede upućene političkim zvaničnicima i direktorima novina i zahtjeve da se "razmotri antikrizni plan", a ako se to ne učini oni će morati "platiti cijenu".

"Natjerat ćemo vas da sve platite. Udarit ćemo i to će biti rat do smrti. Krvlju ćemo vas natjerati da proklinjete svoje mjere. Nećete više spavati mirno. Olova ne manjka, a eksploziv sada dolazi zahvaljujući arapskim prijateljima", navodi se u poruci.

U koverti upućenoj Mariju Montiju nalazio se metak kalibra 9,9 mm, u koverti za Silvija Berlusconija je bio metak 7,65 mm, kao i u pismu upućenom Pieru Luigiju Bersaniju, lideru demokratske stranke, glavne stranke talijanske ljevice, precizira novinska agencija Ansa.

Pisma su još upućena Elsi Fornero, ministrici rada i socijalnih pitanja, Pieru Ferdinandu Casiniju, lideru demokršćana, direktorima Corriere della Sera, referentnog dnevnog lista u Italiji, La Reppublice, ljevičarskog dnevnog lista i trojici direktora manjih dnevnih listova desne orijentacije, prenio je AFP.

Prije četiri dana gradonačelnik Rima Gianni Alemanno dobio je pismo s dva metka i pismo s prijetnjama smrću koje su potpisale anonimne osobe predstavljajući se kao ćelija Crvenih brigada.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: