Svijet
0

Pronađena djevojčica 12 godina nakon što je oteta

Klix.ba
Djevojčicu Sabrinu Allen otela je majka 2002. godine nakon sudskog spora s mužem pronađena je u utorak u Mexicu.

Otac je dobio starateljstvo, no svoju kćerku nije vidio 12 godina. Sabrina, koja sada ima 17 godina, pronađena je u Mexico Cityju. Dobrog je zdravstvenog stanja, a Dara Lllorens je uhapšena zahvaljujući privatnoj istrazi firme Klein Investigation.

U akciju je bila uključen službenik Federalne policije Mexica koji je prilikom te akcije ranjen, ali nije životno ugrožen. U akciji spašavanja učestvovali su i FBI agenti koji su pratili majku dvije sedmice.

Llorens je izručena SAD-u i smještena u zatvor u Texasu. Tereti se za otmicu i kršenje presude o skrbništvu. Sabrina je također prebačena u Texas i smještena je u kuću na lokaciji koja nije otkrivena kako bi bila sigurna.

"Naša cijela porodica se zahvaljuje svim istražiteljima koji su ovo učinili. Molimo se za meksičkog policijskog službenika koji je ranjen. Želimo se zahvaliti i Vladi Mexica na saradnji, te FBI-u, maršalu i svim ostalim istražiteljima koji su radili na ovom slučaju 12 godina i nisu odustali", rekao je Allen dodavši kako se nada što skorijem susretu s kćerkom.