Svijet
13

Kamera snimila otmicu djevojke u mračnoj ulici u SAD-u

Klix.ba
Video koji je na svom zvaničnom YouTube kanalu objavila policijska stanica u Philadelphiji prikazuje otmicu djevojke u jednoj od mračnih ulica.

Nestala djevojka, identificirana kao 22- godišnja Carlesha Freeland-Gaither oteta je u nedjelju u 21:40 u Germantownu u Philadephiji u Sjedinjenim Američkim Državama.

Trominutni video prikazuje muškarca koji parkira auto u mračnoj uličici, a potom izlazi iz vozila i prati ženu koja se nalazi na drugoj strani ulice. Prilazi joj, no žena se izmiče i počinje bježati. Muškarac kreće za njom i hvata je, dok ona vrišti i zove pomoć.

Naočale i mobilni telefon otete djevojke pronađeni su na ulici na kojoj se otmica dogodila, javile su lokalne vlasti, a policija aktivno traga za počiniteljem zločina, nudeći 10.000 dolara nagrade onome ko im da informacije o njemu.

Carleshina je porodica za CNN kazala kako je djevojka radila kao medicinska sestra i u trenutku kad je oteta je bila samo nekoliko ulica udaljena od svog doma.

"Ne znamo da li je razgovarala s njim u tom trenutku i šta se desilo da ju je samo tako zgrabio. Pojma nemamo šta se desilo", kazali su članovi njene porodice policiji, dodavši kako samo žele da se njihovo dijete zdravo i živo vrati kući.