Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znaci li po definiciji da svaki rat od pocetka covjecanstva je bio genocidan ? Znaci cak su rusi ameri i britanci izvrsili genocid nad svabama u ww2 ... malo komplikovana definicija koja se moze totalno zloupotrijebiti
profesore gdje god vjerski sluzbenici blagosiljaju kriminalce o ubice desi se genocid. sjeti se eugene skorpiona i pravoslavnih bosnjackih svecenika
Kao i u svakom ratu, zapad podijeli uloge. Ko je žrtva, ko je agresor, mediji propagandom isprate kako im je rečeno i to je to. Zaraćene strane gube definitivno, zapad profitira, širi geopoloticki uticaj, satire islam i pravoslavlje. I treba. Kad smo izgleda zaostali totalno.
Ja kako olako barataju da genocidom , a mi u Hagu dokazivali godinama genocid u svih 6 gradova u BIH . Da bi samo rekli na sudu u Hagu da je bio genocid samo u Srebrenici . Kako se zapad sada olako šica tim pojmom. Zasto se onda nama to osporilo pored toliko dokaza i činjenica . Jad i čemer i od zapada i od tog suda u Hagu .
3176 ubijenih civila nesrpske nacionalnosti u Prijedoru koji su prethodno u velikom broju prošli torture logora, žene silovane, djeca ubijana prema međunarodnim pravilima nije proglašeno genocidom jer "nije brojčano obiman zločin"? Isto važi za Višegrad, Foču... Znači ljudi selektovani bijelim trakama i ubijani. Ako to nije genocid, neka oproste žrtve, ali nažalost Buču zapad i Ukrajinci koriste u propagandne svrhe.
Ma sami sebe poubijali da optuže Ruse, ovo isto sve samo 100 puta gore BiH je prošla 92-godine,u svakom gradu gdje su Srbi bili većina bio je genocid!
Ovi sami sebe bombarduju Tako su srbi sami sebe bombardovali 1999 , a tako su i Sarajlije samo sebe rokali 4 godine E jesu kukavice gdje ce na svoj narod 🤔
Jos je rano ovo nazivati genocidom. Treba se to dokazati na Medjunarodnom sudu, onako kao sto se dokazalo za Srebrenicu. Mora se dokazati da je postojala namjera da se jedan narod ili jedan dio naroda pobije/istrijebi.
da se ovo desi tvojoj familiji, kako bi to nazvao?
@f - Ti si bas glup i ne kopiraš bas najbolje. Rekao sam da se mora dokazati da je postojala "namjera" da se jedan narod ili dio naroda pobije/istrijebi, i to organizovano onako kao u Srebrenici, sto je s pravne tacke gledista glavni dokaz da je sproveden genocid. U suprotnom, bit ce okarakterisano kao ratni zločin. Kopiraš li sad, ovco?
Kako se čahko razmeću genocidima, ovi političari, a mi pored toliko ubistava, sistematskog prozjerivanja stanovništva, koncetracionih logora, mučenja i ubijanja civila, sistematskog zatvaranja i silovanja žena, na sudu jedva dokazali da je (samo) u Srebrenici bio genocid).
Svakim minusom koji ste mi dali dok sam sedmicama govorio da će do ovoga doći, potvrdili ste stereotip o Muji iz viceva. Blentav, naivan, ne uči ni na sopstvenoj koži. Marsovac si i želiš da znaš kuda stvari idu? Pitaj blentavog Bošnju i kreni u suprotnom pravcu...