Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kakvi bolan strahovi i od koga vise..!? nataknem i tursku i srbiju i hrvatsku na racku, okanite se bosne jer bosna za takve kao sto ste vi nikad zapinjala nije ..
Nisam očekivao ovolike replike na jedan površan komentar... Držao sam se teme i zato je pomenuta samo Turska koja podriva temelje BiH. Jasno je da su tu i jači igrači, gotovo svi koji su zakulisnim igrama razorili SFRJ. Danas, 20 godina poslije, isto to rade sa BiH, i metode su skoro iste!? Gdje je to neustavno djelovanje i političko nasilje uredilo državu? Podržavanjem federalne vlade, koja je znamo kako instalirana, međunarodna zajednica se postavila upravo onako kako je reagirala na Miloševićevo gaženje ustava. A znamo kako je sve završilo. Ja razumijem bošnjačke strahove od Beograda i Zagreba, ali paranoja je loš saveznik. Ako se na svaki potez susjeda gleda sumnjičavo i pozivaju duhovi prošlosti, može li se graditi povjerenje. Nitko neće da uoči promjene i odmak od tih politika iz 90-ih, i što je najopasnije, ponovno se dižu tenzije, a mediji su preplavljeni propagandom i lažnim patriotizmom... Dok se taj jezik mržnje ne otme kontroli, a blizu je tome...
Ja mislim da Srbija i Hrvatska dosta toga mogu napraviti da povrate povjerenje Bosnjaka i da nastavimo zivjeti u dobrim komsijskim odnosima. Ali dok god te dvije drzave podrijevaju nestabilnost unutar BiH od toga nema govora. Hrvatska radi na tome i za pozdraviti je. A Srbija bi isto to trebala da pocne \"ostvarivati\".
Mi nikad, zapamti nikad necemo svoje zivote staviti u ruke ni Srbije ni Hrvatske nego samo u ruke BiH. I kao sto je receno uzdaj se u se i u svoje kljuse. A svaka pomoc je dobrodosla.
NIKAD SE VISE NE PONOVILO!!!
A ako mislite da cemo dozvoliti da nas stavite u istu situaciju ko 90-tih, da smo nenaoruzani i bez prijatelja, pa da nas opet mozete klati to zaje-bite.
Nije nas ni Turcin ni Amerikanac klao u Srebrenici, Omarksoj, Dretelju itd.
\"Zalosno je sto Bosnjaci u nju gledaju kao u svoju majku .\" Varas se mi u BiH gledamo ko u svoju majku.
Ja mislim da je Srbija i Hrvatska isto zla nanijela i to u skorije vrijeme.
Svaka pomoc od Turske, EU, SAD je dobrodosla BiH. A tako bi isto bila dobrodosla od Srbije i Hrvatske. Ne znam sto zapinjes na Tursku, kad Srbija i Hrvatska mogu dosta toga uraditi da podspjesimo medjusobnu trgovinu i ekonomiju. A ne da se podrivaju stare rane iz 90-tih.
Odlicno receno ! Turska je dosta zla nanijela ovim prostorima i da njih nije bilo gdje bismo mi sad bili . Zalosno je sto Bosnjaci u nju gledaju kao u svoju majku . To je jedna zlikovacka drzava koja je dosta krvi prolila susjednim narodima kao i manjinama koji u njoj zive .
A za Tursku EU nije vrijedna ovoga. Bolje da su oni gazda na svome. BiH ostaje pod interesnom zonom EU dok god ta zona garantira suverenitet BiH i dok se interesi oko BiH poklapaju. BiH na prvom mjestu. EU na drugom.
Sto bi ja sad trebao da budem posvadjan s Turskom da bi udovoljio nekome. Kome je veci prijatelj Srbija, Rusija, Vatikan itd.
Osiguranje je osiguranje. I slazem se uzdaj se u se i u svoje kljuse.
A i poslije toga. Sto bi BiH ostranjivala prijatelje koji su za jedinstvenu BiH a drugovala s onima koji su za njeno razbijanje.