Svijet
3

Pripreme za dolazak pape: Delegacija Vatikana obilazi stadion na Koševu

NAP
Delegacija Vatikana, Katoličke crkve u BiH i Predsjedništva BiH predvođena Borjanom Krišto, dopredsjednicom HDZ BiH, stigla je u prostorije Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase kako bi provjerila sigurnosno stanje, a u vezi sa dolaskom pape Franje u Sarajevo u junu.
Foto: NAP
Foto: NAP

Delegaciju su primili rukovodioci Centra za sport i rekreaciju direktorica Jasmina Polić i ostali uposlenici, koji su upravo započeli sastanak s visokom delegacijom.

Kako je prije samog početka kazala Polić, u ovom trenutku se još uvijek ne zna da li će papa u junu centralni govor održati na stadionu na Koševu, kao što je to 1997. godine učinio Papapa Ivan Pavao Drugi.

Delegacija Vatikana i Katoličke crkve u BiH predvođena Borjanom Krišto, stigla je u prostorije Olimpijskog stadiona (Foto: NAP)
Delegacija Vatikana i Katoličke crkve u BiH predvođena Borjanom Krišto, stigla je u prostorije Olimpijskog stadiona (Foto: NAP)

Međutim, ona je potcrtala da su oni kao upravitelji stadiona spremni učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi se ova veličanstvena ceremonija mogla održati upravo ovdje.

Foto: NAP
Foto: NAP

"Visoka delegacija je obišla stadion, raspitivali su se za sve uslove. Među njima je bilo i onih koji su 1997. godine bili ovdje i nisu krili oduševljenje koliko se do danas stadion obnovio i koliko su bolji uslovi, Nisu se izjasnili da li će papa u junu održati centralni govor na Koševu, otišli su dalje u obilazak. No, bez obzira na to uposlenici CSR-a će pripremati se i obezbjediti dodatne uslove ukoliko to bude traženo od nas, kako bi ponovo i ovaj papa održao centralni govor baš na ovom stadionu", kazao je Haris Fazlagić, rukovodilac sektora marketinga u CSR-u, piše novinska agencija Patria.