Svijet
0

Prikazan snimak na kojem je "Ubica sa Facebooka" ubio svoju suprugu

Klix.ba
Derek Medina
Derek Medina
Policija iz Miamija objavila je snimak na kojem se čuje kako 31-godišnji Derek Medina puca u svoju 26-godišnju suprugu Jennifer Alfonso.

Derek je prozvan "Ubica sa Facebooka" nakon što je prije mjesec dana na ovoj društvenoj mreži objavio informaciju da je usmrtio svoju suprugu i postavio fotografiju njenog tijela.

Na policijskom videu se vidi trenutak kada Derek sa pištoljem u ruci ulazi u kuhinju, gdje je Jennifer prala suđe, i puca u nju.

"Idem u zatvor ili na smrtnu kaznu zbog ubistva svoje supruge. Volim vas sve i nedostajat ćete mi. Vidjet ćete me u vijestima. Tukla me je i nisam više mogao trpjeti zlostavljanje. Uradio sam što sam uradio. Nadam se da me razumijete", napisao je Medina u statusu na Facebooku nekoliko minuta nakon što je objavio fotografiju mrtve supruge.

On je u suprugu ispalio nekoliko metaka prije nego je uzeo jaknu i telefon kojim je slikao njeno tijelo te napustio kuću.

Njegov Facebook profil isključen je pet sati nakon ubistva. Medina se predao policiji u Miamiju i optužen je za ubistvo drugog stepena dok tužitelji traže da mu se sudi za ubistvo prvog stepena.

Medina se izjasnio da nije kriv i da je pucao u samoodbrani.