Krivi sebe za njenu smrt
13

Prijatelj Reeve Steenkamp: Oscar je oduvijek imao tamnu stranu

Klix.ba
Reeva Steenkamp
Reeva Steenkamp
Blizak prijatelj Reeve Steenkamp, koju je 14. februara ubio njen dečko, paraolimpijski sprinter Oscar Pistorius, krivi sebe za njenu smrt.

Cecil Myers je Reevu volio kao vlastitu kćerku, a upravo njemu je pripala teška uloga da identificira njeno tijelo nakon što ju je Pistorius ubio u svom domu.

Myers deset dana nakon tragedije krivi sebe za njenu smrt. "Nisam se dobro brinuo o njoj, jer da jesam ne bi bila ubijena", izjavio je ogorčeni Myers.

Steenkamp je više od šest godina bila dio porodice Myers zbog prijateljstva sa Myersovom kćerkom Ginom. Bivša manekenka je od septembra živjela u njihovom domu u Johannesburgu, a Cecila je smatrala svojim drugim ocem.

Nekoliko sati prije nesretnog događaja u domu Oscara Pistoriusa, Steenkamp je Cecilu poslala poruku i kazala mu da tu večer neće doći kući.

"Preumorna sam, a predaleko mi ja da vozim do kuće pa ću večeras spavati kod Oscara. Vidimo se sutra", stajalo je u posljednjoj poruci nesretno stradale djevojke.

Nažalost, nije se više nikada vratila kući, a Cecil je pozvan da identificira njeno tijelo.

"Nikada neću zaboraviti trenutak kada sam vidio njeno beživotno tijelo. Slomio sam se", priča Myers. On kaže da je par ranije imao problema zbog Oscarove naravi.

"Bio je veoma nagao, nestrpljiv i ćudljiv. Uvijek je imao svoju tamnu stranu", rekao je Myers koji sumnja u Pistoriusovu priča da je pucao zato što je mislio da je u kući provalnik.

"Pucao je u nju četiri puta iza zatvorenih vrata. Jedan metak je možda bio greška, ali četiri? Ne znam da li će biti osuđena, ali želim mu da gori u paklu. Njegova savjest će ga dokrajčiti", ispričao je Myers u razgovoru za južnoafričke novine News 24.