Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Amerima ne možeš vjerovati, to su nebrojeno puta potvrdili kroz istoriju.
Uzalud su svi napori Sirije, da preventivno djeluje protiv nadolazeće prijetenje, kada je poznata činjenica, da i najmanje napredna verzija Tomahawk rakete ima minimalnu udaljenost djelovanja (ispaljenje/pogodak) od 1.700 kilometara, tako da.. P.S. Pogledajte, http://www.youtube.com/watch?v=19XXTArAGaM
S-300
analitičari kažu da sirija pošiljka S-300 nije stigla u Siriju
PRIKAŽI ODGOVORE (15)
Do kada će više muslimani trpiti, ne bi me iznenadilo da ahtimedzad fikne atomsku na wasington i odnese sve u vazduh, proklet je narod amerika
samo hrabro,,neka vam Bog na pomoci,,,, protiv cionista i bradonja ( isti cetnici mamu im ***) Zivjela multietnicka Sirijska Armija!! dabogda da se neko cudo de si pa da i ja uzvikenem Allahu Uekber!!
Oni koje interesuje stvarno stanje u Siriji i sve ovo sto se desava, odgovore nece traziti na ovom portalu ;)
Kao sto je svaki poturica gori od Turcina,tako je i ovaj Obama veci fashista od svih svojih prethodnika.Sa ovakvima se crnci sprdaju,nazivajuci ih OREO (americki keks koji je s vana taman,a iznutra bijel)Pametnom dosta.Puna podrska predsjedniku Assadu i sirijskom narodu,da se uspjesno odupru americkoj agresiji,kao sto su i oni srpskom narodu davali podrsku za vrijeme zlocinacke NATO agresije.
Jebo ti podrsku kad su ameri polupali srbiju.. Pa polupase irak, pa polupase afganistan. Pa sjebase Gadafija i druzinu.. Sad ce i ove otrat ko sline podupirali se sa srbima uzajamno ili ne..
Zaboravih dodat mozes ti kurcu podupirat takodje...
Cekajte samo, pa kad ovi ispale rakete iz 1000 km tople sobe uz kahvu I cigaru, mozete sebi prosvirat mozak da ne cekate.
Ma ja ba.. Otrat ce ih ko sline a ocima ih vidjet nece...
amerikanci jedva cekaju da ratuju i ubijaju...
arane ti Hoces da ti taj prst sa okidaca u paksu gurnu !!
Ne budite smjesni.. Mogu je presrest jedino bacanjem pogleda u vis... Em je tomahawk sve napredniji em je rusko oruzje iz 80 zaostalo.. Pa Irak je bio 3 puta jaci od Sirije pa je zbrisan...
Isto vam je drzali prst na obaracu ili u paKasu kad tomahawk doleti...
ma može Sirija držati prst na obaraču koliko hoće, kad ionako neće ni vidjeti kad ih napadnu (stealth avioni, UAV, drones, itd.)
Maksimalni dometi projektila i druge opreme koji se cesto navode u katalozima i javnim prezentacijama su uvijek teoretske brojke koje se u stvarnosti nikada nemogu postici, to su rekordni dometi postignuti u idealnim uslovima i najcesce bez bojeve glave, dok su stvarni dometi nerijetko priblizno 50% istih, kako god Tomahawk rakete imaju veliki domet. Dalje Tomahawk rakete su stara tehnologija i sa svojom subsonicnom brzinom krstarenja su jako ranjive u sukobu sa iole sofisticiranijim protivnikom. Sirija opet i ne posjeduje pretjerano sofisticiran sistem protivvazdusne odbrane, a najpotentnije oruzije u njihovom arsenalu je sistem "Pantir S1" koji ce predstavljati veliki problem Tomahawk raketama, ali navedeni sistem je sistem kratkog dometa, Sirija ga posjeduje u malim kolicinama i bice ogranicen na cuvanje najvrijednijih tacaka, a ne vazdusnog prostora za sto je namjenjen S-300.
Dalje mnogi nagadjaju dali Sirija posjeduje S-300, ljudi trebaju shvatiti da je S-300 strateski odbrambeni sistem i da je on samo dio naprednog protivvazdusnog radarsko-senzorskog i oruzanog sistema i mreze. Nabavka samih raketa bez potrebne infrastrukture je beskorisna, a izgradnja naprednog sistema u koji bi se mogao inkorporirati sistem S-300 bi trajala godinama, a radovi tako velikih razmjera se nebi mogli drzati u tajnosti sto bi automatski izazvalo intervenciju Izraela i zracne udare. Kako god Amerika ni Europa nisu trenutno u mogucnosti da zapocnu opci rat protiv Sirije i nisu u stanju da izvode udare velikih razmjera jer u regiji nemaju rasporedjena velika sredstva za izvodjenje istih. Ako do napada i dodje to ce bar u ovoj prvoj fazi biti vise sibolicni udari po strateskim ciljevima ogranicenog intenziteta, a pravi ozbiljniji udari nisu moguci prije 2014e.
Kolko će oni još naroda u djece ubiti.
Sta vi mislite na portalima mora biti sve ko sta ima, stvarno smjesno eto klix.ba je informisan sta ima sirija od naoruzanja i da je po ovom poratlu davno bi oni napali siriju ali uvjek postoji (ali) sta ima iran i zasto ga ne napadaju i da li iran salje svoje naoruzanje na probu u siriju ili cekaju da probaju na svojoj teritoriji...
Bit će isto ko s Gadafiom
Vodite ljubav, a ne rat....