{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prekinut sastanak ministara eurozone

S
SRNA
30.3.2012. u 18:44
0
0
Prekinut sastanak ministara eurozone
0
Prekinut sastanak ministara eurozone
Sastanak na kojem je trebalo da bude donesena odluka ko će biti naredni predsjednik eurozone i ko će preuzeti mjesto u izvršnom odboru Evropske centralne banke (ECB) okončan je bez zaključka.
Trenutni predsjedavajući eurozone Jean-Claude Juncker okončao je sastanak ranije i izašao prije ostalih ministara finansija, predsjedavajućih centralnih banaka i zvaničnika Evropske komisije.

On nije prisustvovao ni kasnijem, većem sastanku ministara finansija EU.

Juncker je navodno bio nezadovoljan što je austrijska ministarka finansija Marija Fekter objavila da je blok postigao odvojen sporazum o kapacitetu kriznog fonda.

"Odluka nije moguća i odložena je do sredine aprila", rekao je Jucnker dok je napuštao zgradu, ne održavajući prethodno zakazanu konferenciju za novinare.

On je novinarima rekao da nema smisla održavati konferenciju, jer je Fekterova objavila postizanje sporazuma dok je sastanak još bio u toku.

Dansko predsjedništvo EU potom je otkazalo zakazanu konferenciju za novinare, što je rijetkost za evrogrupu.

Portparol Fekterove rekao je da se ministarka izvinila Junckeru, da je novinarima dala samo smjernice o pregovorima, te da će predsjedavajući eurozone dati zvanično saopštenje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: