Vanredna situacija
75

Prazne police u marketima: Italijani u panici, prave rezerve hrane u domovima

L. K.
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Dok broj oboljelih od koronavirusa raste, u svim dijelovima svijeta se širi panika. Najgora situacija trenutno je u Italiji, a čitatelj portala Klix.ba proslijedio nam je nekoliko fotografija iz opustošenih supermarketa u Italiji.

Oboljelih je trenutno više od 80.000 na globalnom nivou, te je već 2.698 osoba preminulo od posljedica ove bolesti. Prema posljednjim informacijama, potvrđeni su slučajevi koronavirusa u Austriji i Hrvatskoj, a više informacija o troje potencijalno oboljelih na KCUS-u u Sarajevu bit će poznato do kraja dana.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Kada je riječ o evropskim državama, najveća kriza je trenutno u Italiji, gdje je već sedam osoba preminulo od koronavirusa. Redakciji portala Klix.ba proslijeđeno je nekoliko fotografija iz italijanskog Bergama, koje jasno oslikavaju dramatičnu situaciju s kojom se građani suočavaju.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Naime, većina supermarketa, kako manjih, tako i većih, u potpunosti je ispražnjeno. Prema informacijama koje prenose svjetski mediji, panika je za vikend bila veća nego danas. Police su prazne, a građani nastavljaju dolaziti i opskrbljivati se kako bi napravili rezerve hrane u svojim domovima.