Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Podrska ukrajini odvojite se od cetnika i predjite na islam uz vas smo!
Problemi
Srpska pravoslavna crkva je genocidna crkva ,a ruska pravoslavna crkvu podržava srpsku genocidnu crkvu i normalna stvar da se od genocidnih crkava treba odvojiti.
Ovaj Brada Bartolomej pravi šmeker. Sad još Crnogorcima da da autokefalnost i gotovo. Crnogorska crkva starija od Srpske, osnovana 1766 a Srpska 1920 hahahah. Da ne bi bilo zabune i da mitomani ne bi počeli pjeniti SPC nije Pećka patrijaršija koja je bila Otomanska crkva u Srbiji.
srpska crkva je dobila autokefalnost 1219. godine, mnogo prije Otomana . a druga stvar, bez konsenzusa svih, ne može jedan patrijah bilo kome davati autokefalnost, jer ovo nije katolicka crkva u kojoj papa odlučuje već sve crkve to moraju podržati.
@miron2miron Netačno jaro pripadali ste Manuelu I (vašem patrijarhu u Stambolu) koji je upravljao vama. 1557 osnovana je Pećka patrijaršija pod nadzorom Sultana lično da bi vas otkupila Grčka crkva iz bankrota 1766 i ukinula kako bi vas vjerski okupirala (vi to zovete: Doba postojanja pokrajinskih crkava- što je apsurd jer ste bili Grčki). Ponovo osnovani 1920 kao SPC. Starije hale i česme po Sarajevu od crkve vam.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Pravoslavne Vehabije.
Samo još jedan dokaz koliko je religija bitna u malipunisanju. Dakle, ukoliko se crkva izbori za autokefalnost lakše će država da uplete prste u nju, da dobije lokalno građanstvo. Dakle, ne može da vas čudi kada se za vrijeme hutbe ili pravoslavnih predavanja( ne znam kako se zovu), govori o političkom jedinstvu nekog naroda pod paravanom predizborne utrke. Ovce ću čudna bića.
Ma ja. Srpska pravoslavna crkva desetljećima iste probleme pravi Makedonskoj pravoslavnoj crkvi, a zadnjih 20-ak i Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Posebna crkva je kod pravoslavnih naroda važan dio nacionalnog programa, pošto svaka nacija ima svoju. Rusi i Srbi samo nastoje nastaviti dominaciju...
Ne može im praviti problem, kada su oni na silu htjeli da se odvoje od srpske crkve a vam ustavnih pravila koja su i sami prihvatili. svjesni su da bez saglasnosti svih nema te autokefalnosti.btw u CG postoji samo sekta koja se naziva CPC a koja posjeduje 3 crkve i 100-200 tzv vjernika i sem imena CG nema ništa sa istom.