Svijet
8

Povećava se broj stradalih u pucnjavi u Michiganu: Sedma žrtva djevojčica

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Povećava se broj žrtava pucnjave u saveznoj državi Michigan u Sjedinjenim Američkim Državama. Prema posljednjim informacijama, broj žrtava je povećan na sedam, a radi se o djevojčici koja je upucana ispred Cracker Barrel restorana tokom pucnjave u okrugu Kalamazoo Countye. Ovu informaciju za CNN potvrdio je Dale Hinz policijski poručnik.

U pucnjavi je također ranjeno troje ljudi, kada je napadač u više navrata otvorio vatru na njih, saopćila je danas lokalna policija, koja je ubistva opisala kao nasumična.

Zamjenik šerifa okruga u Kalamazoou Paul Matias je naveo da je policija nakon kraće potrage uhvatila napadača, kojeg je prethodno opisao kao bijelca '50-ih godina, koji je vozio automobil tamno plave boje.

SAD: Šest osoba ubijeno u Michiganu, napadač u bjekstvu

Matias je rekao da se osumnjičeni nije opirao hapšenju i da je u njegovom vozilu pronađeno oružje. Na pitanje novinara da li je siguran da je uhapšeni muškarac osoba koja je izvršila ubistva, Matias je izjavio: "Prijetnja po bezbjednost građana je uklonjena. Osumnjičeni je priveden".

Pucnjava se dogodila kasno sinoć po lokalnom vremenu na parkinzima na tri lokacije, ispred restorana, salona automobila i kod jednog stambenog kompleksa.

Matias je naveo kako policija vjeruje da žrtve nisu bile namjerna meta napada, već su ubijeni nasumično.