Svijet
5

Potraga za malezijskim avionom mogla bi trajati godinama

FENA
Potraga za avionom Malaysia Airlinesa (Foto: EPA)
Potraga za avionom Malaysia Airlinesa (Foto: EPA)
Potraga za malezijskim avionom koji je nestao prije tri sedmice mogla bi trajati godinama, izjavili su u nedjelju zvaničnici američke mornarice.

Kapetan američke mornarice Mark Metjuz rekao je novinarima u bazi u Pertu da manjak informacija ozbiljno ometa nastojanja da se avion pronađe, prenosi agencija Reuters.

  • Trenutno se potraga za avionom odvija na površini veličine Indijskog okeana pa bi zato bilo potrebno neograničeno vrijeme da se tolika oblast pretraži - kazao je on.

Porodice kineskih putnika nestalog aviona Malaysia Airlines koji se srušio u Indijskom okeanu 8. marta, doputovale su u nedjelju u Kuala Lumpur i zatražile od malezijskih vlasti odgovore na pitanja šta se dogodilo sa članovima njihovih porodica, tvrdeći da o tome nisu dobili dovoljno informacija.

Članovi porodica putnika iz Kine kažu da nisu dobili dovoljno informacija o nesreći i traže da se lično sastanu s malezijskim premijerom i ministrom saobraćaja.

Deset aviona i osam brodova trenutno u Indijskom okeanu tragaju za ostacima aviona, koji je 8. marta nestao s 239 putnika i članova posade, prenosi agencija Tanjug.