Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dr Hamza Karcic vidi se da si radio doktorsku tezu preko stele! Kao diplomirani Dr. Sc trebao bi da znas kad hoces da citiras/cite jednog od najboljih teoreticara 'hard core' realism-a John J. Mearsheimer da njegove teze mogu biti aplicirane na so called the 'Cold War Period! Kad neko referira na Medjunarodnu zajednicu misli se na zemlje clanice UN - United Nations! European Union is different from the United Nations! Ekonomski EU moze da parira na tom stepenu sto se ekonomije tice jer se odluke donose u Briselu, no ne I u 'security terminology' zato sto se te odluke donose jos u glavnim gradovima EU clanica. CFSP aka ESDP you can read a bit about it . Pojam 'medjunarodna zajednica' je logican za zemlje kao sto su UK, Kanada, US, Australija, Njemacka ... No za nas I nije bas posto mi I ne igramo neku glavnu odluku na 'world stage' niti nas niko ista pita!
Nemaš ti pojma. Nije nauka čitanje misli i podrazumijevanje.
Samir.arnautovic.146 Ja znam da znam! Zato sto sam studirala IR/IE I sve teorije koje su obuhvacene u tome!!! A najmanje me interesuje necije misljenje I pogotovu nasih ljudi koji koje ne poznajem I koji ne cijene nista sta imaju nego pljuju po drugima! Meti ispred svoga praga I gledaj svoj zivot. Zato I jesmo sta jesmo jad I bijeda! Bagga off! Got it now!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
...kako da ne...neki je čak zovu i "usa"...