Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kod nas je lako riješiti stvari: reketaše (Stranka za kumove, rodbinu i prijatelje), pljačkaše i atentatore (Lojanovići) i ustashe crnokošuljaše (Hrvatska stranka poturica) premjestiti iz Vlade za 24 posto tamo gdje pripadaju, u KP Zenica, i sve će doći na svoje. Naravno, gospodina Moona i njegovog majmoončića Inzka preseliti u Pionirsku dolinu, u ZOO, tamo prirodno pripadaju.
Problem u Belgiji nije slican problemu u Bosni. U Belgiji je problem fiskalan, dok je u Bosni religijski. U Belgiji se radi o FINANCIJAMA.....Vlaanderen zeli svu taxu sto se u Vlaanderenu pokupi da i ide za Vlaanderen a ne za Waloniju. Vl je sada bogatija i donosi vise novca fiscusu. No Walonija se buni, jer dok su oni bili bogatija regija (bogata industrijom) i najvise doprinosili zemlji, novac je isao i za Vlaanderen a sad ovi iz Vlaanderen nece da njohov novac ide i za Waloniju.
ej srbo, pa sta ti drugo radis po Europi vec najzadnje poslove i bavis se kriminalom i pros.titucijom. Bar u Europi se Bosnjacka omladina bavi studijom, ima dobar posao, integrira se. Ako su neki stariji na socijali, pa sta, poslije sto su mnogi zbog vas pretripili ti si zadnji da prigovaras. Mnogi su se super snasli i ako su dosli kao izbjeglice. Vi na zapadu i dalje tri prsta u zrak, zene iza prozora a muskarci po zatvorima. Sto se tice situacije u Bosni, opet vise Bosnjaka zivi po gradovima i ima visoko obrazovanje nego srba. Vi ste ipak od davnina seoski narod A i ako muslimani u Bosni prelaze na katolicanstvo, opet ne postaju odjednom Hrvati orientirani Hrvatskoj, vec ostaju Bosnje orientirani Bosni i vide Bosnu kao svoju jedinu domovinu!
bosna je ionako podijelita na tri dijela, što je sasvim normalno. jedino što nedostaje je bošnjački jezik.
Mislim da ce re-is seric doprineti razresenju krize kroz dearapizaciju i kroz podjelu besplatnih pepsija na slamku koji bi se konzumirali uz ilahije al strogo da budu pjevane kroz nos da vise lici na arapski jezik.
Belgijanci se ne djele na \'\'narode\'\' vec na jezicne grupe. Svi su Belgijanci. Jedan Vlaming nikad nece reci da je Holandjanin, ne daj Boze! Ne zive kao vi za susjedne drzave! Holandiju i FR dozivljavaju kao druge drzave i druge narode! Teritorije su im podjeljene po jezicima, ne po religiji ili \'\'narodima\'\', oni su ipak jedan narod. Tri Gemeenschap-a (u svakom jedan od 3 jezika dominira NL, FR, i DE) i 3 Gewest-a (Walonija -FR, Vlaanderen-NL, i Brussel-obadva jezika) . Samo ako zivis u jednom Gemeenschapu ili Gewestu mozes birati predstavnike istog. Ako govoris Francuski a zivis u Antwerpenu gdje se govori Holandski naravno da ne mozes birati Waalske predstavnike vec one iz Vlaanderen. Vlada se sastoji iz 15 ministara, od koji 7 govori NL i 7 FR, iskljucujuci premiera. Belgijanci Njemackog jezika nemaju ministre, njih je malo i naravno ako su clan pobjednicke stranke mogu spadati u 7 NL ili 7 FR govorecih ministara.
@Fundament.. De, zdravlja ti ugradi se u temelje neke dzamije..
Ima li zareza u vas, kad vec pameti ni kicme nema?
još nisi skontao šta znači algebra:)) a cije brojeve koristis? i bas kako se odlučiste za ona 4 evanđelja od njih stotine? kazu da se konstantin nasao u njima malo ih doradio i to je vasa vjera...smijesno
Polako, izbori su opet za 2 godine :D
Cuj ovih pacijenata krst i kriz se lako dogovore. Isus nije nosio krst ili kriz vi ga nosite. Isus vam to nije rekao. jedete krmetinu Isus je nije jeo nit vam je rekao da je jedete. Zato tisina. Drugo ko to od muslimana prelazi u zabludu tj krscanstvo. Koliko ja znam Muhamed Ali je presao na Islam, ket Stevens je postao Jusuf Islam. Pola Francuske su muslimani u reprezentaciji Zidane, Henry, Anelka, Abidal, Samir Nasri, Ribery, mislim poduzi je spisak. Mislim da Hrvata i Srba prelazi sve vise na Islam, jer znaju da je alkohol zlo, da krmetinu Isus nije jeo, da se Isus nije molio u crkvi niti je gradio crkve niti je rekao ljudima da ih grade. Koliko ono muslimana ima u reprezentaciji Njemacke. Cuj vi ko Izrael, a mi ko Palestina hahaha stvarno krmetina djeluje po mentalno zdravlje, vi ni 1991 ni 1993 niste bili Izrael a ni mi Palestina pa necete ni sada ni u buduce. Nas i Albanski natalitet + povratak Turske na Balkan ima da vas nema :)
\"FINA GRADSKA RAJA\" Damir Hadic, Dzevad, Zijad ii Bakir Hadziomerovic MALO SE JELO, MALO SE PILO Čelni ljudi SDP-a odmarali se u Brelima nakon \"napornih\" pregovora o formiranju vlasti
I Nama bi lako bilo. Krst i križ se lako dogovore.
@ee Hmmm, trebalo bi i uračunati ne mali broj muslimana u BiH koji prelazi na hriščanstvo, uglavnom na katoličanstvo.
lako je njima da se dogovore kad oni nemaju \"treceg\"
@Nadcovjek de nemoj zezat. Nisi valjda toliko glup ha? Bošnjanin nešto drugo priča bolan - ne kontaš? Ma znaš ti samo se zafrkavaš. Ne postoji baš toliko glup čovo, ajd bježi....
ima greska u tvom proracunu..godisnje desetak hilajda mus.li.mana ide u evropu an socijalu ili da radi zadnje fizicke poslove..ako ikada bosna udje u evropu to ce biti talas mus.ilmana ka socijali ..ne zaboravi da su hriscani daleko obrazovaniji nego mus;imani,s to je ustvari posljedica vase vjere [narvno ne racjunm vas sto ovo kucate sa hrioscanske socijale negdjhe na zapadu].. prodji malo po bos,asnkim selima..tamo vise ne daju ni djevocicama da idu u srednju skolu .. vehabije na svakom koraku .. to je prednost hr,vagta i sr,ba ..oni ce biti ko izre,ale za vas