Komentari (179)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najaci su mi Turci kad idu na godišnji, klanjaju na zaustavnoj traci...
@Bh1hrvat1 Ni ovo mi nikad nece biti shvatljivo, po nasim ucenjima ako se neko moli pet puta dnevno, a zadesi se u putu, ima pravo da sve molitve obavi kad se putovanjw zavrsi tj. kad stigne na svoje odrediste. To su fanatici.
@Bh1hrvat1 Ni ovo mi nikad nece biti shvatljivo, po nasim ucenjima ako se neko moli pet puta dnevno, a zadesi se u putu, ima pravo da sve molitve obavi kad se putovanjw zavrsi tj. kad stigne na svoje odrediste. To su fanatici.
Više od dvoje kršćana na ulici u pojedinim arapskim zemljama je zabranjeno uopće stajati. Jer oni tim činim smatraju pod crkvom. Religija suživota...
@Bh1hrvat1 Izvor za ovo sto si napisao? Usput, ta religija ne dize mjesec i zvijezdu iznad grada u kojem zive i muslimani i katolici i pravoslavci, ali zato jedna druga religija "suzivota" to radi.
Hahaha čuj političari protestuju xD
Ovo je samo revolt običnih muslimana kojima je se na sve načine zabranjuje ispoljavanje vjere. Ako mogu pederi se fatati po ulicama što je problem da muslimani protestuju na ovakav način što su im oduzeli mjesta za klanjanje. propadate zapadnjaci polagano blizi vam se kataklizma
Sa cim se vi iz dana u dan zamarate.Jebala vas vise vjera,hvatajte se posla.Gladna usta molitva nahraniti nece.
Ne pada mi napamet uzeti češće u ovoj ''demokratskoj'' raspravi...
Šmrkom i pendrekom ove s gumenjaka, koji su juće došli a već nameću svoj agresivni vjerski svjetonazor.
Podržavam, da se braća u što većem broju tamo okupe i da jednog dana nametnu svoje viđenje i svoju vjeru i svoj jezik a vala i kulturu onima koji su preko 1000 godina nametali preko noža, puške i mača drugima. Karma je čudo...
Pa to ti je francuska demokratija
Mashallah bravo momci. Uzmu ti prostor pa se kasnije bune sto klanjaju napolju, šejtanska posla.
Muslimana je sve vise u Francuskoj. Svaki dan sve vise katolika prelazi na Islam. Tako je i u ostalim evropskim drzavama. Zato je potreba u Parizu za velikom dzamijom ili islamskim centrom sve veca.
Tako je. Crkvu Notre Damm treba pretvoriti u džamiju, jer kako kažeš katolici prelaze na islam masovno, zapravo je Francuska već sad islamska država koja nema potrebu za crkvama i sve su joj više potrebne desetine i stotine džamija i bar deset islamskih i islamističkih centara, gdje će se braća moći okupljati i razmatrati šta da rade sa ostatkom nevjernika u Parizu i islamskoj Francuskoj.
Francuska pravi segregaciju, i oni bi vise voljeli imati neku prostoriju nego obavljati molitvu na cesti, nije problem u parama oni bi sakupili za dan dovoljno novca da kupe neki podrum ali im gradonacelnici to ne dozvoljavaju namjerno da bi se ovakve stvari desavale a u isto vrijeme nece da im daju dozvolu da iznajmljuju, perfidna cionistcko-francuska politika. U Parizu imate desetne sinagoga a samo jedna dzamija iako muslimana ima na milione u Francuskoj.
Francuzi tj cifuti jer oni i vode tu zemlju nemogu ds se nose sa cinjenicom da ima sve vise i vise muslimana u njihovoj zemlji. Sekularna, demokratska, himna se samo potezu kada su u pitanju muslimani, ovo je samo nepravda, krsenjd fundamentalnih ljudski prava jednoj vjeri koja je tu vec bukvalno 100 godina, 1svr, 2svr uklapali su muslimane u svoje trupe i na stotine hiljada ih je dalo zivote za tu Francusku. Opustosili su im zemlje i danas to rade.
Ti ljudi rade, placaju poreze, na kraju krajeva oni su ih doveli da im izgrade zemlju poslije 2svr i dan danas ih dovode da im rade najmizernije poslove zasto bi oni bili narod drugog reda kad ih ima vise nego recimo jevreja, pravoslavaca, budista...itd. Francuska je kurva najveca u Evropi!
Ne mislim da je ovo u redu jer sigurno ima puno uslovnijih mjesta za molitvu. I seksualna orjentacija je privatna, intimna stvar pa političari i kod nas izađu da podrže gej paradu, koja takođe uznemiruje one koji nisu istomišljenici. To samo znači da su poltičari pederi 😁😁😀
Pa zasto na ulici da se moli pobogu, na asfaltu prljavom se mole Bogu?! Zasto nisu otisli u dzamiju ili ako vec nemaju, zasto ne iznajme neku salu, ociste je i obave molitvu ako vec moraju svi zajedno. Nikad ovo necu razumijeti.
Vjera je davno izasla iz okvira vjere i svugdje je desna ruka politike.
REkao je "Remi".... i partija je zavrsena nerjeseno.
Pa neka im dopuste gradnju velike džamije i bit će sve ok. Musliman mora klanjati 5 puta dnevno. Molitva traje oko 10 minuta i ne bi trebalo da nekoga iritira. Džamije se nikad ne grade iz inata nego iz potrebe muslimana koji žive na određenom prostoru da obavljaju molitvu.
Islam je u svojoj sustini netolerantan prema svemu drugom i drugacijem i sve nastoji podrediti sebi. Dominacija nad svim i svacim dakle. Sto bi to neko posred Paruza trebao graditi dzamije? Tu nikada nije predvidjen prostor za takvo sto, a pogotivo ne za nekakve velike dzamije. A i jedna ili par dzamja nije nista za islamiste. Tome nema kraja. Prostor u Parizu je uz sve to jako skup i trazen. Neka islamisticka bagra ide na periferiju i neka tu kupuje pristir i pravi dzamije.