Troje mrtvih
67

Policija identificirala napadača u masovnoj pucnjavi na Floridi

Klix.ba
David Katz: Youtube/Screenshot
David Katz: Youtube/Screenshot
Policija je identificirala osumnjičenog napadača u masovnoj pucnjavi u Jacksonvilleu na Floridi.

U navedenoj pucnjavi najmanje troje ljudi je ubijeno, uključujući i napadača, dok je 11 povrijeđeno.

Iz ureda šerifa u Jacksonvilleu saopćeno je da je osumnjičeni napadač 24-godišnji David Katz iz Baltimorea koji je otvorio vatru na turniru u videoigrama u Jacksonvilleu na Floridi. Ubrzo nakon toga on je počinio samoubistvo.

Policija je navela kako je najvjerovatnije koristio jedan pištolj u napadu te da još ne znaju gdje je boravio tokom turnira, no najvjerovatnije se radilo o hotelu, prenosi CNN.

Pucnjava se dogodila u Jacksonville Landingu, trgovačkom centru u centralnom dijelu grada s restoranima i prodavnicama. Turnir se održavao u GLHF Game Baru u restoranu Chicago Pizza gdje se igrala videoigra Madden NFL 2019., simulacija američkog nogometa, a vjeruje se kako je Katz učestvovao na turniru.

Jedan od igrača koji je uspio pobjeći objavio je tvit. "Upravo je pucano na turniru", napisao je 19-ogodišnji Drini Gjoka iz ekipe Complexity Gaming i dodao: "Imao sam sreće. Metak me pogodio u prst".

Više igrača napisalo je da su živi i zdravi, iako izuzetno preplašeni.

Kako prenose američki mediji, ovo je druga pucnjava u Jacksonvilleu u svega nekoliko dana. Policija vjeruje kako ovi incidenti ipak nisu povezani.

Stranica Mass Shooting Tracker, koja prati masovne pucnjave u SAD-u, navodi da je ovo 290. masovna pucnjava u ovoj godini, a samo tokom augusta ubijeno je 20 i ranjeno 144 ljudi.