FBI uključen u istragu
0

Policija brutalno pretukla studenta

Sarajevo-x.com
Šokantan video koji pokazuje kako policija brutalno premlaćuje jednog američkog studenta natjerala je FBI da provede istragu o ovom slučaju.

John McKenna, student prve godine Univerziteta Maryland, se još uvijek oporavlja od povreda koje je zadobio nakon što su ga tri policajaca opkružila i udarala pendrecima, dok on nije pružao otpor, piše Daily Mail.

Video premlaćivanja studenta snimljen je sigurnosnom kamerom (CCTV) i prikazan na US TV. Incident se dogodio 3. marta poslije košarkaške utakmice između Univerziteta Maryland i Duke .

Nije poznato šta je student rekao policiji, ali su ga trojica naoružanih policajaca pribili uz zid. Potom je pao na zemlju kada su policajci nastavili da ga udaraju. Nakon toga student je uhapšen i ubačen u policijski kombi prije nego što je odveden u bolnicu.

Policija je izjavi rekla da je McKenna dobio male povrede od udarca policijskog konja. Policija, također, tvrdi da je on podsticao incident.

Studenti sa Univerziteta Maryland kažu da je policija na ulici potrazi u za nevoljama i da odabire nevine prolaznike koje će premlatiti.