Humani gest postao internetski hit
4

FOTO / Policajac kupio čizme beskućniku pa mu pomogao da ih obuje

Klix.ba
Mali znak pažnje i ljubaznosti je postao inspiracija ljudima širom svijeta i pokrenuo lavinu pohvala za policajce New Yorka.
Turistica iz Arizone se našla na pravom mjestu u pravo vrijeme i zabilježila ovaj događaj. Na Times Squareu je vidjela bosonogog beskućnika koji je tražio nešto novca. Međutim, prije nego mu je prišla, do njega je došao jedan policajac. Cijeli događaj je snimila i uz poruku poslala policijskoj upravi New Yorka, koja je sve objavila na svojoj Facebook stranici.

"Kada sam željela prići beskućniku, jedan od policajaca je stao ispred njega. Rekao mu je da ima čizme njegove veličine, koje su napravljene za sve vremenske prilike. Čučnuo je ispred beskućnika i pomogao mu da obuje čarape i čizme koje mu je donio. Policajac nije znao da ja snimam cijelu situaciju. I sama već 17 godina radim u službama za provođenje zakona i nikad do sada nisam bila ovako impresionirana. Nisam uspjela saznati ime policajca. Mislim da je važno da svi znamo zbog čega smo izabrali ovu profesiju. Ovaj policajac je svojim malim znakom pažnje i ljubaznosti podsjetio mene i sve moje kolege u Arizoni sa kojima sam ovo podijelila zbog čega se bavimo ovom profesijom", napisala je Jennifer Foster.

Do sada je ovu vijest sa svojim prijateljima podijelilo više od 77.000 osoba, a tekst je komentarisalo više od 20.000 ljudi. Većina ih hvali ovaj potez policajca.

"Anđeli se nalaze svuda, morate samo dobro gledati", napisala je Helen Hoglund.

"Prvi put zbog policije plačem od sreće. Mislim da se mnogi osjećaju isto kao ja", napisala je Lola Lloyd.

U utorak je otkriven i identitet policajca. Riječ je o 25-godišnjem Larryju DePrimou.

On je već dvije godine pripadnik policijskih snaga u New Yorku, a te hladne noći 14. novembra je bio na rutinskoj patroli na Times Squareu. Tada je vidio bosonogog beskućnika.

"Bilo mi ga je žao. Pitao sam ga da li bi želio par čarapa. Rekao mi je da nema potrebe da se zamaram i blagoslovio me što sam mu prišao da ga to pitam", rekao je DePrimo.

DePrimo je nakon toga posjetio obližnju prodavnicu, gdje mu je kupio zimske čizme. Kada su radnici shvatili zbog čega kupuje čizme dali su mu veliki popust. DePrimo je čizme i čarape poklonio beskućniku, a on mu je zahvalio velikim osmijehom.