Ima dom, ali i cipele koje ne nosi
130

FOTO / Beskućnik kojem je policajac obuo cipele ipak nije beskućnik

Klix.ba
Fotografija koja prikazuje policajca kako obuva cipele jednom beskućniku u New Yorku obišla je cijeli svijet. Mnogi su bili ganuti ovim postupkom i pohvalili solidarnost policajaca, no ispostavilo se da "bosonogi beskućnik" Jeffrey Hillman ipak ima krov nad glavom .
Lokalna socijalna služba potvrdila je da Hillman ima stan u predgrađu Bronxa i da dobija pomoć za veterane beskućnike. Istina je da je Hillman nekada bio beskućnik, ali je 2009. godine počeo živjeti u prihvatilištu.

"U prošlosti smo pokušavali raditi s njim, ali je on odbijao našu pomoć", kazala je Barbara Brancaccio, glasnogovornica socijalne službe.

Hillman nekad
Hillman nekad
Nakon što mu je policajac Larry DePrimo kupio skupocjene čizme i obuo mu ih nasred ulice, Hillman je opet viđen na Times Squareu kako hoda bos. Novinarima je kazao da je čizme sakrio kako mu ih neko ne bi ukrao.

Život nije bio uvijek težak za Hillmana. Nekada je bio veoma popularan sportista u rodnom New Jerseyju. Novinari New York Daily Newsa otkrili su da ima i brižnu porodicu koja mu je u više navrata pokušala pomoći.

Bez obzira na to da li je Hillman beskućnik ili ne, to ne umanjuje samaritanski postupak policajca DePrima.