Dobro se dobrim vraća
14

Beskućnik dobija nagradu nakon što je vratio prsten

Klix.ba
Jedan američki beskućnik će uskoro dobiti nagradu od preko 150.000 dolara nakon što je vratio zaručnički prsten koji je jedna žena slučajno ubacila u njegovu kutiju ranije ovog mjeseca.

Zaručnik Sarah Darling, žene koja je slučajno ostavila svoj prsten kod beskućnika, je na internetu pokrenuo akciju prikupljanja finansijskih sredstava za Billyja Rayja Harrisa iz Kansas Cityja. Do ove sedmice je više od 6.000 ljudi doniralo više od 150.000 dolara.

"Mislim da previše puta prerano donosimo zaključke i često zaboravljamo da na svijetu postoji još mnogo dobrih ljudi", rekla je Darling.

Harris je prsten pronašao sat vremena nakon što ga je Darling ispustila.

"Prsten je bio toliko veliki da sam odmah znao da je pravi i da je veoma skup", kazao je Harris.

Darling se narednog dana vratila do Harrisa i rekla mu da je kod njega ostavila nešto skupocjeno, prenosi The Telegraph.

"Upitao me je da li tražim svoj prsten. Kada sam rekla da upravo to tražim, odmah mi ga je vratio", rekla je Darling, koja je tom prilikom Harrisu dala sav novac koji je imala kod sebe u tom trenutku.

"Moj djed je bio svećenik. Odgajao me od šestog mjeseca života prema religijskim vrijednostima", rekao je Harris kada su ga pitali zašto je vratio prsten.