Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad čovjek malo ozbiljnije prouči istoriju, sve ove "najdemokratskije" zemlje su u svojoj istoriji vršile masovna istrebljenja onih koji su im smetali: Ameri indijance, australci abordžine, belgijanci kongoance, francuzi arape, rusi ukraince, japanci kineze, njemci židove, englesi koga-sve-nisu. A to su radili i manji narodi prema slabijima. Može se reći: čovjek prema čovjeku je najgora životinja!
Danas smo se uvjerili da politika i njezini pipci manupuliraju ljudskim tragedijama. Par hiljada ubijenih ljudi je "genocid", dok je 1,5 milijuna ubijenih "masovno ubistvo".
Vrlo je jasno zašto EU otvara ovakvu temu. Erdogan nije nasjeo na laži da je ISIL teroristicka organizacija, jer vijesti koje se serviraju Arapima i Turcima nisu našle svoje mjesto na istoku, jer svi znaju istinu, manje-više. Plus, Erdoganu se osladila ideja da ponovi vrati ponos muslimanima, koji su imali prije 100-tinjak godina i nije dozvolio Zapadu da krene u akciju ubijanja muslimana. Očekujte još veći raskol između Istoka i Zapada, jer ponos muslimana se vraća, što Europi ne odgovara pa im pokušava vratiti muslimanima i Turcima na ovakav način
GENOCID!
Armeni mislili iskoristiti priliku pa izdali Osmansko Carstvo misleci da ce Rusi uspjeti okupirati cjelu zemlju i njima dati Veliku Armeniju (koja paralela s genocidasima na Balkanu) ali Turci uspjeli unistiti Zapadne sile koje su se s 500'000 vojnika iskrcali na Canakalama pa se onda fino okrenuli Rusima i izdajnicima Armenima koji su vec bili stigli do Anadolije i opleti, pa opleti pa opet opleti i steta sto nisu unistili kompletno taj pogani, izdajnicki, pravoslavni Armenski Narod..... ostalo ih samo 3 miliona a busaju se u prsa kao da su najveci i najvazniji na svijetu (opet paralela s genocidasima na Balkanu), misle da ih se Turska boji!!!
Francuzi su "zaboravili"genocid koji su napravili u Alziru...
Alžir je bio francuska kolonija 132 godine, a nezavisnost je stekao 1962. godine, poslije osmogodišnjih krvavih sukoba s francuskim snagama u kojima je, prema različitim izvorima, život izgubilo između 500.000 i 1,8 miliona ljudi, uglavnom civila.
Tokom dvadesetih i tridesetih godina prošlog vijeka kada je Staljin jačao vlast u Sovjetskom Savezu u čistkama i prisilnoj kolektivizaciji ubijeni su milioni ljudi, što neki stručnjaci ubrajaju među najveće zločine u historiji. "Uvjeren sam da je sjećanje na nacionalne tragedije sveto, kao što je sveto i sjećanje na pobjednike", rekao je Medvedev u svom video blogu povodom dana sjećanja na žrtve političke represije. Medvedev je dodao da se "čak i sada može čuti da je veliki broj žrtava bio opravdan nekim višim državnim ciljem". - See more at: http://www.***/vijesti/svijet/18950-Masovna-ubistva-Medvedev-osudio-Staljinove-zlocine.html#sthash.FuGvVbwJ.dpuf
Putin da je rekao zločin, Obama bi tvrdio da je genocid :D
a kad komentari pocnu , tek ce da pocne :D