Životna priča Amy Robson
0

Pobjegla u Egipat da se uda, a muž poželio još jednu ženu

Sarajevo-x.com
Amy Robson i Noby
Amy Robson i Noby
Britanka Amy Robson sa 17 godina prkoseći roditeljima otišla je u Egipat u namjeri da se uda za Mohameda El Sayeda, vlasnika jednog internet kafea. Ipak, ljubav njenog života imala je druge planove.

Amy se sa Egipćaninom Nobyjem vjenčala u decembru 2007. godine na tradicionalan egipatski način. Prije toga je dvaput pobjegla od kuće i dva mjeseca provela tražeći ga. Čak su i njeni roditelji došli u tu zemlju ne bi li je nagovorili da se vrati kući.

"Sve što želim je da se udam, budem njegova supruga i imam njegovo dijete", rekla je djevojka, koja se uprkos jezičnoj barijeri za samo 12 sati zaljubila u zgodnog mladića.

Ipak, problemi su počeli kad je Noby nakon dvije godine poželio da oženio još jednu djevojku, što je jako razočaralo Amy, te je napustila Egipat i sredinom 2009. se vratila u grad Carlisle.

Sada drugačije razmišlja, pišu britanski mediji.

"Ovo je bila najveća greška u mom životu i tako mi je drago što sam ponovo kući", rekla je sada 20-godišnja Britanka nakon što je podnijela zahtjev za razvod braka. "Mislila sam da ću imati savršen brak. Voljela bih da više nikad ne odem u Egipat. Za sve sam sama kriva."