{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Napustila život u luksuzu da se uda za afričkog ratnika

S
3.4.2010. u 09:32
0
36
Napustila život u luksuzu da se uda za afričkog ratnika
0
Napustila život u luksuzu da se uda za afričkog ratnika
Colette Armand i njen vjerenik
Colette Armand vjeruje da ju je kad je prvi put vidjela svog budućeg muža odmah pogodila "Amorova strelica". Upravo zato odlučila je ostaviti život koji je dotad izgradila i preseliti se u blato za ostatkom plemena Meitkini.
Njen vjerenik Masai ratnik, prema tamošnjoj tradiciji, ima pravo da oženi onoliko žena koliko hoće, ali je 24-godišnja Colette pristala i na taj uslov.

Pleme nema pitku vodu niti bilo kakvog imetka. Jedu ono što uberu s grana ili ulove svojim kopljima.

Sa svojim 23-godišnjim vjerenikom ne smije podijeliti ni poljubac, jer su pravila Masaija stiktna i brane bilo kakav fizički kontakt između muža i žene dok se ne vjenčaju.

Colette priznaje da nikad nije ni pomislila kako bi njen život mogao krenuti ovim tokom. Ona je kćerka medicinske sestre i direktora jedne velike kompanije. Kao nadarena učenica već sa 17 krenula je na univerzitet Sorbonne u Parizu.

"Uvijek sam željela otići u Afriku, tako da sam pronašla posao u organizaciji koja pomaže siročadima u Keniji", priča ova mlada žena. "Napustila sam fakultet, pokupila svu ušteđevinu i poletjela za Najrobi. Nikome nisam rekla šta radim, osim mojoj mami koja je histerisala. Vjerovala je da odbacujem sav svoj uloženi trud. Ipak, moja odluka je bila takva."

U roku od 24 sata Colette je udobnost svog stana zamijenila tepihom plemena Meitkini. Sada, piše Daily Mail, planira vjenčanje koje tamo pretvore u dvodnevnu svečanost. Kad se sve to završi Colette će sa ostalima krenuti u polje da sije žito i ubire kafu.

"To je jednostavan život i čini me sretnom", kaže ona. "Nije mi problem odreći se zapadnjačkog načina života. Kad sam ovdje, osjećam se živom i slobodnom. Život s plemenom me naučio da živim u sadašnjosti. Naučio me šta zaista vrijedi."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: