Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovaj clanak je obisao svijet sa istim obmanjujucim naslovom. Na dugorocnim prekookeanskim letovima se posada sastoji od tri pilota. I svaki od njih je obucen da upravlja tom masinom u svim situacijama. Piloti se medjusobno smjenjuju, spavaju ponekad, tako da nije nista cudno sto kapiten nije bio u cockpitu. Ali nakon citanja ovog clanka kao lajik pomislis da oni koji su bili u cockpitu nisu znali da upravljaju masinom, sto je cisto pogresno! Kapiten se postaje po seniornosti u aviokompaniji, a ne po broju casova leta. Neko ko je upravljao ovim Airbusom u drugoj aviokompaniji, pa presao u AF, moze imati i vise sati leta nego kapiten date masine - ali ce doci do tog mjesta tek kada hijerarhija seniornosti padne na njega... U biti ova informacija sugerira da je kapiten \"pogrijesio\". Ali ustvari ona nicim ne objasnjava zasto je doslo do te katastrofe vec samo plasi citatelje i blati pilote svih aviokompanija...
ne smije covjek ni u WC otic izgleda
kapiten
MA OTIŠAO DA GLEDA 60 MONUTA.
@mediji Svaka cast. Jedan razborit i razumni komentar, koji je apsolutno tacan. @haloooooooooo.. \"E jeste vala plaho nesto saznali nakon 2 godine \"strucnjaci!\" Zato sto je crna kutija pronadjena u istom vremenskom okviru, u kojem je pronadjena olupina aviona. (April 2011) nakon nesrece u junu 2009. U stvari, ovaj clanak aludira jako indirektno na ovu cinjenicu
E jeste vala plaho nesto saznali nakon 2 godine \"strucnjaci\"!
Odlicna ideja. Ja mislio da pricamo samo o Suljagicu kad ono ti me podsjeti da SAX ima jos 2 teme. Osama i Dzeko. Pustite prave vijesti dajte nam o Suljagicu Osami ili Dzeki.
Ko ne vjeruje nek pita pilota! Potvrdice i on! . . . . . Mrtvi ne govore i uvijek su krivi!
pilot malo stjuaredsu bario .. razumijem ja to :) halalite mu :)
svaka cast na komentaru. pomislio sam da zrtve imaju dobar razlog da tuze Air France.
mojne ba o suljagicu, hajmo mi malo o dzeki i bin ladenu
Ma prestanite pisati o avinima. Dajte malo vijesti o Suljagicu? Kakvu je danas imao stolicu? Da li je dobro doruckovao? Da li je procitao nesto od Staljina ili Lenjina? Na koji nacin ce udariti opet na IZ ? Koji transparent ce sutra osvanuti?
co\'ek zego stujardesu
upravu si ko ce vozit avion pored onakvih stjuardesa
Otiso jaran ganjat stjuardese po avionu pa u po frke skonto da on vozi..kad mi muskarci samo sa k.i.t.o.m razmisljamo