Zategnuti odnosi SAD-a i Irana
0

Pentagon odbacio iransku prijetnju zbog nosača aviona

SRNA
Ataola Salehi
Ataola Salehi
Pentagon je danas saopštio da će nastaviti da šalje udarne grupe američkog nosača aviona u Zaliv, uprkos prijetnji iranske vojske da će preduzeti akciju.

"Raspoređivanje američkih vojnih kapaciteta u Persijski zaliv nastavit će se kao što je to bio slučaj prethodnih decenija", rekao je portparol George Little.

On je dodao da je raspoređivanje udarne grupe neophodno kako bi se održao kontinuitet i pružila operativna podrška aktuelnim misijama. 

Komandant iranske vojske Ataola Salehi poručio je SAD da američki nosač aviona, koji je napustio oblast zbog iranskih pomorskih vježbi, ne treba da se vraća u Persijski zaliv. 

"Iran neće ponavljati upozorenje. Neprijateljski nosač prebačen je u Omansko more radi vježbi. Preporučujem američkom nosaču da se ne vraća u Persijski zaliv", rekao je Salehi, a prenose iranski mediji. 

Prema njegovim riječima, Teheran će preduzeti mjere ukoliko se američki nosač vrati u Persijski zaliv. On je dodao da "savjetuje, preporučuje i upozorava Amerikance da ne vraćaju nosač u Persisjki zaliv, jer Teheran nema običaj da objavljuje više od jednog upozorenja.