Na prijetnju odgovaraju prijetnjom
0

Iran odbacio američko upozorenje

FENA
Drugi čovjek Čuvara revolucije, elitne vojske iranskog islamskog režima, general Hasan Salemi odbacio je u četvrtak američko upozorenje oko zatvaranja strateškog Hormuškog tjesnaca kroz koji se odvija gotovo 40 posto svjetskog naftnog prometa morem.

"Kad su vitalni interesi Irana ugroženi, odgovaramo na prijetnju prijetnjom i ne oklijevamo u provođenju naše obrambene strategije da bismo se zaštitili. Djelujemo s više odlučnosti nego ikad", kazao je general Salemi odgovarajući na pitanje o eventualnom zatvaranju Hormuškog tjesnaca, javlja agencija Fars.

"Islamska Republika Iran ni od koga ne traži dopuštenje za primjenu svoje obrambene strategije", rekao je Salemi, dodavši kako SAD nije pozvan da daje bilo kakva dopuštenja Iranu.

U reakciji na iranske prijetnje o zatvaranju Hormuškog tjesnaca, Washington je u srijedu upozorio Teheran kako se neće tolerirati nikakvo ometanje pomorskoga prometa u tom tjesnacu. SAD u Zaljevu ima snažne vojne pomorske snage. Među njima je i Peta flota koja se nalazi u vodama Bahreina.