Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Trenutno aktivnih 4.5mil slucajeva, od cega 60ak hiljada u teskom stanju, na populaciju od 7,8milijardi stanovnika. Za 6 mjeseci nepunih 600.000 preminulih na populaciju od 7,8milijardi stanovnika. U BiH na 3,5mil stanovnika za tri mjeseca 182 preminula. Nisam pristalica teorija zavjera, ali ove brojke govore jednu pricu, a servira nam se druga. Ne poricem postojanje virusa, ali dal je bas sve tako crno kako nam se servira?
U pravu si. Nema vise logike objavljivati svakog zarazenog i dizati paniku. Svesti samo na informacije o tesko oboljelim i to je to.
Broj zarazenih je barem 5 puta veci od zvanicnog s obzirom da velika vecina ima blage ili nikakve simptome. Samim tim i procenat smrtnosti je znatno nizi nego sto zvanicna statistika daje (od prilike ista smrtnost kao i obicna gripa). Bitna razlika je sto je korona visestruko zaraznija bolest, tj vrlo lako se prenosi s jedne osobe na drugu. Samim tim broj tezih slucajeva moze da bude veci sto onda opterecuje bolnicke kapacitete. U tome je najveca briga.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Nijednog komentara. Korona dokurčila i izlizala se.
@gradi1 opa, zar se ovdje smije reći "dokurčila"?
Moze ako se kurcis
de 11 miliona za mog baketa.
A gdje su migranti u ovoj prici, nitko ih nije spomenuo ima od marta, 🤣🤣🤣
Prošle godine od obične gripe umrlo 650 000
🖕🖕🖕🖕
A tek oni sto su zarazeni a i da ne znaju... hahahaha
500k osoba umre u 1 godini od obične gripe. 500k osoba je umrlo za 4 mjeseca kako je koronavirus usao u Evropu i Ameriku. Zaključak: Koronavirus je opasniji od obične gripe za 3 puta.
Klix nam mora malo bolje objasniti šta nam je činiti zbog ove apokalipse koja nam neminovno predstoji? Pasti u depresiju? Zaključati se i plakati? Moliti klixove sponzore da nas vakcinišu? Mislim, nije poenta samo svaki dan objavljivati nove corona rekorde, morate nam i sugestije dati.
brojem umrlih korona se priblizila broju umrlih od gripe!
Sutra kad bi se zarazio meni svejedno.
Pandemija ne posustaje prvenstveno zbog vas oglašivaca ,placeni ste da širite laž . Isto medecinska struka , bolnice , vlada placena je od strane SZO . Ljudi zbog neznanja misle da se umire od virusa . Virus pomaže nam za sticanje imuniteta . Oni ne znaju ništa o virusima , niti su ga sekcirali ,a prođe pola godine . U pitanju je manipulacija , bolnice su prazne , ne vrše se obdukcije , ne lijece ljude . Doktori su mafija ,cast izuzetcima.
Mislite PLANdemija?
zaboli me frmo za vas hahaha