Svijet
4

Palestinci ispalili raketu na jug Izraela

SRNA
Foto: EPA
Foto: EPA
Palestinski aktivisti ispalili su danas raketu iz Pojasa Gaze na jug Izraela, ali niko nije povrijeđen i nije pričinjena materijalna šteta, saopštila je izraelska vojska.

Prema podacima vojske, 128 raketa i granata ispaljeno je iz Pojasa Gaze ka jugu Izraela od početka godine, dok su četiri ispaljene od početka juna, prenio je AFP.

Ovaj incident dolazi u vrijeme velikih tenzija koje vladaju u ovom regionu.

Izraelska vojska i službe bezbjednosti aktivno tragaju za trojicom izraelskih tinejdžera koji se vode kao nestali još od četvrtka 12. juna uveče na Zapadnoj obali, za koje se vjeruje da su ih oteli Palestinci.

Izraelska vojska pokrenula je veliku potragu na Zapadnoj obali za troje nestalih izraelskih tinejdžera, nakon što je jedan od njih pozvao policiju tvrdeći da su oteti.

Izraelski televizijski kanal 10 objavio je da su tinejdžeri stopirali na putu iz svoje vjerske škole i da od tada nisu viđeni.

Vojska je zatvorila dva glavna putna prelaza između Izraela i Pojasa Gaze da bi spriječila mogućnost da trojica otetih budu eventualno prebačena u Pojas Gaze koji je pod kontrolom islamista iz pokreta Hamas.

Ukoliko su Palestinci oteli tinejdžere, onda će to biti prvi ozbiljan incident od formiranja nove palestinske vlade jedinstva prošle nedjelje, koja ima podršku pokreta Fatah i Hamas.