|

Ovo je Airbusov avion budućnosti sa providnim krovom i zidovima

Ovo je Airbusov avion budućnosti sa providnim krovom i zidovima
481
Klix.ba
27.1.2014. u 11:19
55
komentara
481

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Putnici koji se prevoze avionom ubuduće će moći posmatrati nebo iznad sebe, ali i ispod sebe, jer će krov aviona biti manje-više providan. Ovo se odnosi, bar za sada, na Airbusov futuristički avion koji je predstavljen u Londonu.
Ono što je loša vijest je da će ovakav avion u upotrebi biti tek 2050. godine, a druga loša vijest je i to da će oni koji se ionako boje letenja biti još više prestravljeni, jer će bukvalno moći vidjeti sve oko sebe dok se voze kroz oblake. Međutim, oni koji se ne boje letenja i vole izazove ovo će sigurno s oduševljenjem dočekati.

U avionu će umjesto kabina za biznis klasu biti prostor za opuštanje, kao i bar za druženje i za popiti piće. Putnici će moći vidjeti apolutno sve sa svojih bočnih strana i ono što je ispred njih. U avionu će čak biti i prostor za neke društvene igre ili mini golf teren, a zidovi aviona će mijenjati boju u zavisnosti od toga da li je dan ili noć.

U Airbusu također kažu da će sve biti napravljeno u skladu sa najvišim ekološkim standardima i modernim tehnologijama. Ovakav avion koji će imati jako puno sadržaja ima za cilj zadovoljiti individualne potrebe svakog od putnika, naglašavaju u kompaniji.

Putnici će do 2050. godine očekivati i da samo putovanje bude doživljaj, a ne samo destinacija na koju putuju. Zbog toga ovo i jeste avion koji će zadovoljiti potrebe svih putnika, kažu u kompaniji.

Prijavi grešku


Komentari (55)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...