Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi ne plaćamo sistem, nego doktorima u džep na crno dajemo 🙃
Sto ne napisete kako jest . Npr. U kanadi i svedskoj za zdravstvo ti odbijaju kao i u BiH ali kad ti zatreba sve je besplatno,od lijecenja gripe do komplikovanih operacija srca jos treba navesti da u kanadi ako si u sindikatu drzva ti vraca odredjeni iznos od poreza.
SAD vodi što se tiče hitnih slučajeva i manjeg čekanja na operacije. I najgore osiguranje te zaštiti sa Out of Pocket Maximum iznosom u slučaju nekih ozbiljnijih problema. Bitno je preventivno se baviti zdravljem, jer SAD nisu socijalna država i sve je ok dok si zdrav. Mnogi ljudi troše pare na cigare umjesto na osiguranje, pa kad završe u bolnici onda kukaju.
cudo nema svicarske.. ovdje sve dzabe.
Plaćamo zdravstveni sistem,kad zatreba prosimo za liječenje.
U Svedskoj privatna klinika i drzavna isto placas i isti tretman dobijes. Ne daj Boze da pokusas dati doktoru u dzep to je za njih uvreda a mozda te i prijavi za podmicivanje. Kad predjes odredjenu cifru onda placa zdravstveno vise od pola.
Ameri su napucali cijene pod nebo. Hitna dođe po covjeka ..račun 3000 dolara. Ko da rade operaciju.
Ja na Floridi plaćam za familiju skoro $900 mjesečno za health i dental i to HSA tip osiguranja koje je bezveze. Ako hoću HMO onda je to skoro $2300 mjesečno. Deductible mi je $2500 godišnje po osobi znači $10,000 za kompletnu familiju. U prevodu, kao familija godišnje platimo skoro $12,000 za osiguranje i moramo portošiti još $10,000 da bi nam lječenje bilo džabe. Imamo najgorih i najkomplikovanijih health/zdravstvenih sistema od svih razvijenih zemalja na svijetu.
Kod nas je najskuplji - kosta zivota!
Nizozemsko zdravstvo je veoma skupo,i iznosilo je preko 7600 dolara po osobi u toj 2021. Placamo cca €400 mjesecno osiguranje,i ni blizu nije sve pokriveno sa tom policom.Sto se tice samog kvaliteta zdravstva,osobno nisam pod nekim dojmom.Lijkekovi su mahom genericki i to u pravilu oni najjeftiniji,posjeta doktoru se u pravilu opstruira od strane asistenta ili samog doktora,zdravstvena osiguranja su privatne tvrtke,pa mozete i zamisliti kako je tesko boriti se sa istim i td…
Vidi se kakav namje zdravstveni sistem stalno se skuplja pomoć za nekoga da bi mogao otići u inostranstvo na liječenje...
Najbitnije je biti ko dren novci nisu toliko ni važni kad oboliš.
11. Može komotno i BiH..počeli smo se privatnim klinikama liječiti