Osuđenik na smrt prije pogubljenja: Poljubite me u d***

Klix.ba
18.1.2013. u 10:17
0
19
Osuđenik na smrt prije pogubljenja: Poljubite me u d***
0
Osuđenik na smrt prije pogubljenja: Poljubite me u d***
Samo nekoliko sekundi prije nego što je pogubljen, 42-godišnji osuđenik na smrt Robert Gleason Jr. poručio je svima: "Poljubite me u d***".
Upitan za posljednje riječi dok je čekao izvršenje smrtne kazne na električnoj stolici, osuđeni ubica se nije pokajao niti se obratio porodici. Posljednje riječi "Poljubite me u d***" izrekao je na keltskom jeziku.

Gleason je prvi osuđenik koji je pogubljen u Virginiji u 2013. godini. On je u zatvoru bio od 2007. godine, gdje je služio doživotnu kaznu za ubistvo. Međutim, kako je i u zatvoru nastavio ubijati, zadavivši dva zatvorenika, vlasti su odlučile doživotnu kaznu preinačiti u smrtnu.

Gleason je imao mogućnost da sam izabere kako će kazna biti izvršena. Na raspolaganju su mu bile egzekucija smrtonosnom injekcijom ili na električnoj stolici.

Bio je prvi zatvorenik u američkoj saveznoj državi Virginia kojem je ponuđeno da bira kako će umrijeti. Svojim bivšim advokatima je zabranio da pokušaju odgoditi egzekuciju, a novinarima AP-a je rekao da zaslužuje smrt.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: