|

Osnivaču Applea ostalo još šest sedmica života?

Osnivaču Applea ostalo još šest sedmica života?
0
S
Sarajevo-x.com
17.2.2011. u 11:30
15
komentara
0

dijeljenja
Osnivaču Applea ostalo još šest sedmica života? Steve Jobs (Foto: Reuters)
Prvi čovjek kompanije Apple Steve Jobs "boluje od raka gušterače i ostalo mu je još najviše šest sedmica života", objavio je National Enquirer.
U novom broju američkog tabloida objavljena je fotografija vidno mršavijeg Jobsa. Tabloid navodi da je osnivač Applea za kratko vrijeme smršao 20 kilograma, te da mu kosa jako brzo opada, što je vjerovatno posljedica kemoterapije.

Steve Jobs je fotgrafisan 8. februara dok je sa suprugom Laurene Powell kupovao doručak.

"Sudeći prema fotografiji on je blizu kraja. Rekao bih da mu ostaje najviše šest sedmica života", kazao je doktor Samuel Jacobson, dodavši da može jasno vidjeti da je Jobs izgubio dosta mišićne mase.

Naravno, tabloidima se i ne može baš vjerovati, a pogotovo ne doktorima koji nečije stanje ocjenjuju na osnovu fotografije.

Možda je bolji pokazatelj toga kako se Jobs osjeća činjenica da bi se on, Mark Zuckerber, osnivač Facebooka, izvršni direktor Googlea Eric Schmidt i još nekoliko vodećih ljudi iz svijeta tehnologije danas trebalo sastati sa predsjednikom SAD-a, Barackom Obamom, u Californiji.

Podsjetimo, šef Applea je prošli mjesec najavio da odlazi na bolovanje, no nije želio navoditi razloge zbog čega. Također nije želio kazati ni kada planira povratak na posao.

Steve Jobs je imao operaciju raka gušterače 2004. godine, a 2009. obavio je transplantaciju jetre.

Glasnogovornik Applea nije želio komentarisati navode o bolesti Steveja Jobsa.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...