Uključen u rad Applea
0

Steve Jobs kompaniju vodi od kuće

Sarajevo-x.com
Steve Jobs (Foto: Reuters)
Steve Jobs (Foto: Reuters)
Izvršni direktor Applea Steve Jobs već tri sedmice je na bolovanju, ali i dalje je uključen u rad kompanije i razvoj novih proizvoda, izvijestio je Wall Street Journal.

Jobs je upoznat sa svime što se dešava u kompaniji, prati dnevne aktivnosti iz svoga doma, komunicira s uposlenicima putem telefona, održava sastanke u svom domu, a čak je posjećivao i Appleov kampus u Cupertinu u Kaliforniji.

Podsjetimo, šef Applea je prošli mjesec najavio da odlazi na bolovanje, no nije želio navoditi razloge zbog čega. Također nije želio kazati ni kada planira povratak na posao.

Steve Jobs je imao operaciju raka gušterače 2004. godine, a 2009. obavio je transplantaciju jetre. Nedugo nakon toga vratio se na posao.

Međutim o njegovim trenutnim zdravstvenim problemima ne zna se ništa. Na čelu kompanije trenutno ga mijenja operativni direktor Tim Cook.

Jobs je prije odlaska kazao da će sudjelovati u "strateškim odlukama" kompanije.

Trenutno Apple radi na novoj verziji iPad tablet računara, koji bi trebao biti prezentovan za nekoliko mjeseci, te na novom iPhoneu koji bi se na tržištu treba naći kasnije ove godine.