Obilježena 70. godišnjica
0
Odata počast herojima Staljingrada
Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koliko je tu heroja zalijepilo samo zato što se grad zvao po Staljinu i MORAO se povratiti, a ne zato što je neko bio heroj. Ko ga yebe, nemaju švabe municije koliko mi seljaka možemo natjerati na njihove mitraljeze. Ruski "heroj" je imao izbor: ili to ili metak iz zbrojovke a familija u sibirski gulag.
NAJZESĆI RAT IKAD...........
Poginuše za Staljina i pravac u džehenem.Jedni nacisti izgubili drugi pobjedili ništa novo kod čafira.
I vi ste zasluzni za ovu bitku, mnogo je vasih ostavilo zivote tamo. Nekoliko hrvatskih divizija je bilo u sastavu Wehrmachta. Nosili su njemačke uniforme, ali su na rukavima imali hrvatske šahovnice. Bile su to: 369. Kroatische Teufel division (369. hrvatska "Vražja" divizija), 373. Kroatische Tiger division (373. hrvatska "Tigar" divizija) i 392. Kroatische Blaue division (392. hrvatska "Plava" divizija). U sastavu Waffen SS-a bila je jedna divizija koje su činili većinom (u to vrijeme) Hrvati muslimani iz NDH, a malim dijelom i Hrvati katolici, 13. SS oružana gorska divizija "Handžar".
Koju literaturu ti citac...pod pretpostavkom da znas citati!? Onu Seseljevu? Vi odajete pocast svojim herojima koji su se borili za ideologiju koja je u suportnosti sa ideologijom zbog koje su ginuli sovjeti i partizani... Vi ste ce-tnicka horda i nista vise... Za vas u vikinzi predstavljali visoku civilizaciju...
J.e,b,o te tito koja je to bitka bila... Rusi izgubili 1.1 milion ljudi, a svabe 350.000...
ima jos jedna brigada tu koja se cetalje slomila na romaniji a zvala se 13 sandzacka udarna brigada, uz to pogledaj sastav NOVJ vidjet ces pored brigada, operativnih grupa, i divizija samo dva korpusa jedan je 1 hrvatski korpus, a drugi je 1 bosanski korpus, nazive brigada ces vidjeti da su dalmatinske, banijske ili slavonska za hrvatske, a za bosanske su vecinom muslimanska, romanijska, milisevska, ili sandzacka udarne brigade
Joooj smuc mi se od klixovh kvazi novinara, cuj "bici" hahahah. Mrs nazad "oklen" ste dosli bagro muhadzirska.
nadam se puno
Eki to?!
Za mene su naši partizani, najbolji partizani !!!
А нису се, тако ми бога, ни ваши дједови показали ал' ето! Ви свакако без лажи не можете.
Nadju nasi papci da sve okrenu na vjeru u bih...ccc Na stranu ameri sa saveznicima i rusi sa svojom zimom koja je unistila njemce, pravi heroji su bili ovdje!!! Kako rekose na NG "Posljednji otpor nacistima duboko u njihovoj teritoriji su bili partizani i od njihovih informacija i unutrasnjeg slabljenja je sve krenulo" A za neupucene Sarajevo je oslobodila Prva muslimanska i prva romanijska brigada koji su se borili rame uz rame. Svaka cast tim ljudima!!!
@Puc radili ste Bosnjacima 92 do 95 ono sto su Rusima nacisti 1941 do 1943. Evo filma da ti osvjezi memoriju ,mozda se prepoznas u ulozi osvajaca i zlocinca. http://www.youtube.com/watch?v=Ljqmh9dVDI0 ili jednostavno ukucaj ,,come and see"
Zna li neko koliko je muslimana Handzarske divizije bilo u Staljingradu na strani fasista? Hvala.
Imam jednu igru gdje se borim u Staljingradu i volim što sam Švabo više nego išta. najviše volim filmove sa antiherojima, a špageti vestern su tu klasika. Iako je tu teško odlučiti se ko je negativan, a ko pozitivan, Clint Eastwood je car i meni je pozitivan. E kod bitke za Staljingrad Švabe su ozitivni...