Svijet
0

Objavljene fotografije privatnih stvari putnika iz nestalog aviona MH370

Klix.ba
Učesnici kampanje za porodice onih koji su nestali na letu MH370 objavili su fotografije privatnih stvari koje su isplivale na plaži na Madagaskaru s nadom da će ih neko identifikovati.

Objavljene su fotografije 20 predmeta među kojima su torbica, ruksaci i dijelovi torbe za laptop. Ne postoje nikakve poveznice prema kojima bi se identifikovali vlasnici. Stvari je pronašao američki advokat Blaine Gibson koji je kazao da su one možda irelevantne u potrazi za MH370.

"Možda su samo pale s nekog broda. Ali našao sam ih na istoj udaljenosti, duž plaže 18 kilometara gdje sam pronašao sumnjive avionske dijelove tako da je bitno da se istraže kako treba", rekao je Gibson za BBC.

MH370 letio je iz Kuala Lumpura u Peking u martu 2014. godine i pretpostavlja se da se srušio u južni Indijski okean nakon što je skrenuo s kursa.

Članovi kampanje pokrenuli su i web stranicu Aircrash Support Group Australia na kojoj objavljuju sve što pronađu.

Australija, Malezija i Kina pretražile su blizu 120.000 kilometara kvadratnih Indijskog okeana koristeći podvodne dronove i sonarnu opremu, ali potraga do sada nije bila uspješna. Ukoliko ne bude napretka sve zemlje su se dogovorile da će obustaviti potragu za nekoliko mjeseci.