Velika potražnja
0

Objavljena prva službena biografija Stevea Jobsa

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prva službena biografija Stevea Jobsa, autora Waltera Isaacsona, objavljena je danas. Biografija je dostupna u printanom i izdanju za Kindle. Objavljivanje biografije bilo je planirano za 21. novembar, ali pošto je Jobs nedavno preminuo, izdavači su ubrzali proces.
Isaacson je rekao da mu je Jobs, koji je bio preslab čak i da se penje stepenicama posljednjih sedmica svog života, rekao da želi da njegova djeca razumiju i shvate ko je on bio.

"Rekao mi je da nije stalno bio uz njih i da je želio da oni znaju čime je bio zauzet", rekao je Isaacson, prenosi Guardian.

"Jobs je sarađivao sa nama, kao i stotine njegovih prijatelja, saradnika i članova porodice, ali nije želio imati kontrolu nad knjigom, kao ni pročitati je prije nego je objavljena. Nije nam zadao nikakve granice, a ohrabrio je ljude koje je poznavao da budu iskreni", rekli su iz izdavačke kuće Simon & Schuster's.

Isaacson je također dodao da je posljednji put posjetio Jobsa nekoliko sedmica prije njegove smrti i da ga je zatekao sklupčanog na kauču dok je trpio velike bolove.

Walter dodaje da je Jobs i dalje imao britak mozak i duhovite opaske. Dijelove svog sjećanja na posljednje momente sa Jobsom Walter će pretočiti u eseje koji će biti objavljeni u oktobarskom izdanju Time magazina.

Biografija je dostupna na Amazonu u štampanom izdanju i izdanju za Kindle.

Knjiga je dostupna i u knjižarama u Kini. Mnogi fanovi velikog vizionara nekoliko sati čekali su u redu da dođu do svog primjerka autorizovane biografije.