Smrtovnica otkrila
0

Steve Jobs umro od respiratornog zastoja

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Appleov suosnivač Steve Jobs umro je 5. oktobra u 56. godini života u svom domu u Palo Altu. Smrt je nastupila usljed respiratornog zastoja uzrokovanog rakom gušterače koji se kod Jobsa širio.

U Jobsovoj smrtovnici, koja je napisana u okrugu Santa Clara u Kaliforniji, u ponedjeljak, navodi se da je njegovo zanimanje "high-tech preduzetnik", prenosi Associated Press.

Prema tom dokumentu, Jobs je imao "neuroendokrini tumor pankreasa koji je metastazirao u poslednjih pet godina", prenosi BBC.

Steve Jobs je 2004. objavio da boluje od raka pankreasa. Pet godina nakon toga, izvršena mu je transplatacija jetre. U januaru 2011. otišao je na bolovanje, a nakon toga u augustu i zvanično podnio ostavku i predao svoje dužnosti Timu Cooku.

Jobsova porodica je dala izjava u kojoj su naglasili da su bili sa njim i da je Jobs preminuo u miru. Jobs je preminuo dan nakon što je Apple objavio svoj posljednji iPhone 4S.

U ponedeljak je došla informacija iz Applea da su primili više od million narudžbi za iPhone 4S, što ruši rekord koji je iPhone 4 postavio prošle godine.