Svijet
2

Objavljena fotografija likvidiranog napadača na aerodromu u Parizu

Klix.ba
(Foto: AFP)
Francuski vojnici jutros su na pariskom aerodromu Orly likvidirali nepoznatog muškarca koji je jednom od njih uspio oteti pušku. Fransuka agencija AFP došla je do fotografije neutralizirane osobe.

Incident je pokrenuo evakuaciju 3.000 osoba sa terminala, blokadu objekata i cesta, te skretanje letova na aerodrom Charles de Gaulle.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Fransukce Pierre-Henry Brandet rekao je za Reuters da je muškarac uspio oteti pušku vojniku nakon čega je na njega otvorena vatra. Na svu sreću, niko osim izgrednika nije pogođen tako da nema ranjenih među civilima i vojnicima.

Brandet je također otkrio da je isti muškarac rano jutros ranio policajca u pariskom naselju Stains. Do pucnjave je došlo nakon što su policijski službenici zaustavili njegovo vozilo u sklopu redovne kontrole.

Iako identitet počinitelja osobe zasad nije poznat medijima, Reuters javlja da je muškarac od ranije poznat kao pripadnik radikalne islamističke organizacije. Njegov sin i otac su uhapšeni nedugo nakon incidenta na aerodormu.