Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Opet Boing 737
To je isto kao kod nas da kazes opet VW u udesu, zapravo jos i vise je zastupljen Boeing. I ovo nije 737 Max koji je imao problema.
ne znam da ovako padne avion kao u crtanom. Nisam strucnjak aerodinamike ali zar ne bi trebao da lebdi ko letjelica, zahvaljujuci krilima i polako gubi na visini?
Sve putnike je pri padu uspavala G sila, tako da umrli su mirno bez muke.
Jeli se meni čini ili je ovaj pao okomito? Mene bi bilo stransad sjest u taj 737,uvijek nešto s njim
Ameri umijesali prste ko da gledam da malo upozore Kinu.
Jos nisam sjeo u avion i imam osjecaj da kad bih sjeo bi bilo ovako
ko strijela
Nije u pitanju 737 MAX, polako sa zaključcima. Dobra stvar je što imaju i video snimak pada, a ubrzo će, vjerujem, pronaći i dvije crne kutije koje sadrže sve tehničke informacije o avionu tokom tih ključnih nekoliko minuta kao i audio snimak razgovora pilota. Ništa nije isključeno, od mehaničke greške do ljudskog faktora. Vidjet ćemo za nekoliko mjeseci preliminarni izvještaj…
Koga boli qurc, pao avion svi poginuli i zdravo
Ma ja, isti model kao u Etiopiji i Indoneziji. Povući odmah sve modele!
If it's Boing, I'm not going...
Avioni inače ovako ne padaju, ima flare, i kada padne, ne pada ovako na nos, nego na trup. Ovo isto da ga je neko svjesno napuckao nizbrdo. Na flight radar pokazuje da je u roku 3 minute sišao sa visine od 30000 ft. sto znaci 10000ft po minuti.
jel imaju i Chaff protiv radara ?
Upravu si. Nema sanse da ovako padne zbog otkazivanja motora ili nekih drugih tehnickih gresaka. Nazalost bojim se da je ljudski faktor upitanju.
Pao ko svijeća. Ovdje ili je nešto otpalo (stabilizatori) ili je izgubio uzgon. Malo je vjerovatno da su oba motora otkazala istovremeno ali nije nemoguće.
mozda zamajac istrosen
Sve se to desilo izuzetno brzo, slažem se, najvjerovatnije da se odvojio horizontalni stabilizator. Druga varijanta je da je zapeo u položaju prema dolje ili da je trim iz nekog razloga isto tako ostao blokiran u pogrešnom položaju eventualno zbog oštećenja sajli koje vuku te komponente. Opet za sve od navedenog je potreban izuzetan nemar aviomehaničara i nekvalitetno održavanje China Easterna. Čekamo koji mjesec dok ne objave preliminarni izvještaj…
Sigurniji ste ako cijeli zivot putujete avionom na posao,nego da jednom autom odete do pekare po hljeb.
RIP
🌴🌴🇧🇦☕🚨🚨🌹