{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Objavljen snimak odvlačenja Kim Jong-unovog ujaka sa sjednice

9.12.2013. u 18:37
4
31
Objavljen snimak odvlačenja Kim Jong-unovog ujaka sa sjednice
4
 
Sjeverna Koreja objavila je snimak trenutka kada je policija odvukla ujaka sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una sa sjednice, nakon njegovog svrgavanja s vlasti zbog "krivičnih djela koja prevazilaze maštu".
Sjeverna Koreja obrušila se na svog nekadašnjeg drugog čovjeka, Jang Song Thaeka, optužujući ga za čitav niz zločina, koji uključuju ženskarenje, zloupotrebu alkohola i izopačen način života.

Jang se sada polako briše iz historije Sjeverne Koreje, te je čak digitalno izbrisan i iz već snimljenog dokumentarnog filma o Kim Jong-unu.

Kao šlag na torti, državna televizija je objavila snimak Jangovog hapšenja tokom skupštine u Pyongyangu, pred stotinama ravnodušnih kolega.

"Jang i njegovi sljedbenici počinili su krivična djela koja prevazilaze maštu i počinili nevjerovatnu štetu našoj partiji i revoluciji", saopćila je agencija KCNA.

KCNA je javila kako je Kim Jong-un prisustvovao hapšenju ujaka, ali je, uprkos porodičnim vezama, bio jasan kako je Jangovo ponašanje dovelo do njegovog uklanjanja iz ureda. Također, Jang je loše upravljao finansijama u zemlji, a jedan od njegovih saradnika je nedavno odao brojne tajne južnokoresjkim agentima u Kini.

Još nije otkriveno kako je Jang kažnjen, ali dvije najgore kazne koje bi mogao dobiti su smrt ili doživotna robija u logoru.

Smatra se da je Jangovo uklanjanje dio Kimovog plana da se okruži mlađim i odanijim ljudima.

Kima je posebno razljutio bijeg Jangovog saradnika južnokorejskim agentima, a druga dva Jangova cijenjena saradnika smaknuo je streljački odred, a još uvijek nije saopćeno zbog čega.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: