|

Nakon što je pogubio tetka, Kim Jong-un poslao stotine njegovih rođaka u radne logore

Nakon što je pogubio tetka, Kim Jong-un poslao stotine njegovih rođaka u radne logore
0
F
FENA
22.12.2013. u 09:09
68
komentara
0

dijeljenja
Nakon što je pogubio tetka, Kim Jong-un poslao stotine njegovih rođaka u radne logore Kim Jong-un (Foto: AFP)
Nakon što je predsjednik Sjeverne Koreje Kim Jong-un naredio egzekuciju svog tetka, čini se kako je sada stotine njegovih rođaka poslano u radne logore.
Nekoliko stotina rođaka Jang Song-thaeka navodno su poslani u radne logore, prenosi Telegraph.
U Sjevernoj Koreji nije čudno da su članovi porodice optuženoga za zločin kažnjeni, a čini se kako je Kim Jong-un čvrsto odlučio ovakvim postupkom iskorijeniti sve one povezane s njegovim tetkom.

"Nisu samo oteti njegovi bliži, već i daljnji rođaci poput rođaka njegovog oca. U ovakvim uvjetima, čak i njegovi rođaci koji se nalaze izvan Pjongjanga nisu sigurni", izjavio je izvor u glavnom gradu Sjeverne Koreje.

Jang je bio optužen za tačno 24 zloupotrebe vlasti protiv zakona Sjeverne Koreje s krajnjim ciljem svrgavanja njenog vođe.

Osim toga, bio je optužen za nepravilnost i i korupciju koja je dovela do njegovog razuzdanog života, a svi oni koji imaju neprimjerene odnose s nekoliko žena i olako troše novac u kockarnicama, moraju biti nemilosrdno pogubljeni.

Čini se kako se niti rođacima ne krije bolja budućnost. Egzekucija je najvjerovatnije opcija kojom će se kazniti Kimovi rođaci ili politički saveznici, dok će ostali biti poslani u radne kolonije do kraja svojih života
Prijavi grešku


Komentari (68)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...