|

VIDEO
/
Objavljen snimak Julije Timošenko u zatvoru

Objavljen snimak Julije Timošenko u zatvoru
0
S
SRNA
15.12.2011. u 20:04
18
komentara
0

dijeljenja
Objavljivanje videosnimka zatvorene ukrajinske opozicione liderke Julije Timošenko, na kojem ona protestuje iz kreveta zbog prisustva kamere, izazvalo je političku oluju u Ukrajini.


Snimak koji je postavljen na YouTube munjevito se proširio društvenim mrežama nakon što ga je emitovala jedna ukrajinska televizija. Na njemu se vidi kako Timošenkova, dok leži u krevetu, ljutito maše rukama prema muškarcu iz zatvorskog ljekarskog tima.

Sergij Vlasenko, član tima odbrane bivše premijerke, osudio je snimanje kao djelo "životinja".

"Razlika između ljudi i životinja je u moralnosti", rekao je Vlasenko novinarima ispred kijevskog zatvora Lukjanivska.

Simak je emitovan kako bi se pokazalo da je Timošenko dobro tretirana zatvoru i da njena ćelija podsjeća na sobu nekog dobrog hotela.

Timošenko je u oktobru osuđena na sedam godina zatvora zbog zloupotrebe položaja, a ovaj proces narušio je odnose Ukrajine sa zapadom, koji smatra da je suđenje bilo politički motivisano.

Članovi njene porodice i advokatskog tima tvrde da se uslovi u zatvoru pogoršavaju i da Timošenko ima problema sa kožom i ozbiljnim bolovima u leđima, zbog čega joj je potrebno liječenje i fizioterapija.

Na snimku se vidi da zatvorski čuvari pomažu kamermanu i da na vratima rukama drže podignutu špijunku, kako bi mogla da se snimi unutrašnjost. Timošenko (51) je jasno izrazila protest zbog snimanja, ali njene riječi se ne čuju.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...