{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obama se izvinio Afganistancima zbog spaljivanja Kur'ana

S
23.2.2012. u 15:53
0
12
Obama se izvinio Afganistancima zbog spaljivanja Kur'ana
0
Obama se izvinio Afganistancima zbog spaljivanja Kur'ana
Barack Obama (Foto: AFP)
Američki predsjednik Barack Obama uputio je u pismu afganistanskom kolegi Hamidu Karzaiju izvinjenje zbog spaljivanja primjeraka Kur'ana u američkoj vojnoj bazi, saopšteno je danas iz kabineta afganistanskog predsjednika.
"Želim da izrazim najdublje žaljenje zbog nastalog incidenta. Upućujem iskreno žaljenje Vama, kao i afganistanskom narodu", poručio je Obama koji navodi da je greška učinjena nehotično.

Američki predsjednik u pismu tvrdi da su preduzete mjere kako se ovakav incident ne bi ponovio, te dodaje da će oni koji su uključeni u događaj snositi odgovornost.

Jedan afganistanski vojnik danas je pucao na pripadnike snaga NATO-a i tom prilikom ubio je dvojicu vojnika koji pripadaju američkom kontingentu.

U Afganistanu su danas treći dan zaredom održani protesti zbog paljenja Kur'ana u američkoj aviobazi u Bagramu, nedaleko od Kabula.

Zvaničnici u Bagramu navode da su spalili knjige za koje su vjerovali da ih talibanski zatvorenici koriste da jedni drugima dostavljaju poruke. Lokalni radnici našli su spaljene ostatke Kur'ana.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: